Alaszka hajós körút utazás

Az Alaszka 10 napos körutunk és Kanada meg Usa nemzeti parkos kocsis körutazásunk kiegészítése lenne egy pihenősebb, kényelmesebb hajós körút, mely 8 napig tart. . 

Alaszka 8 napos Hajós Program:

 

1 nap: Anchorage  Whittier – este érkezünk  a kikötőbe, regisztráció, kihajózás. Ismerkedés a hajóval. 3100 emeber fér el rajta, 1000 fős legénység gondoskodik róluk.. 300 méter hosszú.

A hajón  7 éjszakai szállás kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátás a hajón, alkohol fogyasztása nélkül, több étteremben. Vannak medencék, sportolási lehetőségek, színház, szaunák, boltok, internet, wifi, légkondi.

 

  1. nap: Hubbard Gleccser College Fjord

  A mai napon érkezünk a festői szépségű College Fjordhoz, ahol a különböző gleccserek Egyesült Államokbeli egyetemek után kapták nevüket: mint a Yale és Harvard gleccser. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. A fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között bálnák is felbukkanhatnak. A Fjordot 1899-ben fedezték fel a Harriman expedíció során.

 

 

  1. nap Glacier Bay Nemzeti Park

A kora reggeli órákban kikötünk, majd panoráma hajózáson vehetünk részt, az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjordban, a világ talán legszebb gleccsereiben, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilágban gyönyörködhetünk.. Hajózásunk alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik e csodás öböl megismerését. A leglátványosabb, 34 km hosszú Margerie gleccser mellett, ismertek még a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, egy újabb csodához a College Fjordhoz hajózunk. Vacsora és szállás a hajón. Indulás: 15.00 óra

 

 

  1. nap Skagway: 

 Kitötés:  a kora reggeli órákban Skagway-ben. Reggeli után kezdetét veszi az egész napos fakultatív program. Elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. 

 

  1. nap Juneau –  Kitötés:

Érkezés Juneau-ba,az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosába, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Alaszka kicsiny fővárosa egy szűkebb öböl egyik partján,a Tongass esőerdőben fekszik,  Az 1880-as években alapított település az aranyásók központja volt. Félnapos fakultatív kirándulásra indulunk, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A fedélzetről megcsodálhatjuk a hosszúszárnyú bálnákat, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően Colt-szigetén szállunk partra, ahol ebédünket egy helyi étteremben költjük el. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazunk az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpontot keressük fel..  Vacsora és szállás a hajón.

 

 

  1. nap Ketchikan –Kikötés Ketchikan-ben:

 A sporthorgászok paradicsomaként is ismert várost  mindig is indiánok lakták, fontos kikötő volt a Klondike-i aranyláz idején.  Fakultatív programlehetőség:  melynek során a Misty fjordot tekinthetjük meg, Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jég vájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy tlingit indián mesemondó avat be minket a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.  

 

 

  1. nap Inside Passage

A mai napon hajónkról csodálhatjuk a gyönyörű tájat, miközben a szigetek között haladunk. Megfigyelhetjük a tenger élővilágát: bálnákat, fókákat, medvéket. Kipróbálhatjuk a Grand Princess sport és spa kényeztető szolgáltatásait, este szórakoztató műsorok gondoskodnak a hajón töltött nap élményeiről.

 

  1. nap Vancouver Reggeli után rövid szabadprogram, majd  transzfer a kikötőbe. Megkezdjük a páratlan természeti szépségeket bemutató utazást hajónkon. Vacsora és szállás a hajón.

 

1. Alaska, Whittier, United States 
2 Hubbard Glacier (Alaska), United States
3 Glacier Bay (Alaska), United States
4 Skagway (Alaska), United States
5 Juneau (Alaska), United States
6 Ketchikan (Alaska), United States
7 At Sea, Int. Waters
8 Wancouver érkezés, Kanada

http://crew-center.com/grand-princess-itinerary

 

 

 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*