Fülöp szigetek irány a paradicsoom

Fülöp-szigetek körutazás

Fülöp-szigetek aktívan, hajó túrákkal, 2023 marc 13

21 nap 19 éj

Trópusi paradicsom, több mint 7600 szigetből áll, az évi középhőmérséklet 26 fok – egy ideális paradicsom  ahova télen elutazni melegséggel tölt el.  S Ráadásul sok kaland vár ránk, mert egy aktív utazásnak nézünk elébe.  Az időpontot úgy választottuk meg, hogy a száraz évszakra essen, mert akkor a legtöbb a napsütés, nincsenek elárasztva a barlangok, s kevesebb a rovar is.

Jelentkezni, érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra. 

Drónnal felülről

  1.  nap Indulás Budapestről.

Menetrendszerinti járattal, átszállással repülünk kb. 13 órán keresztül a világ másik felére. Éjszakát a gépen töltjük. Másnapra érünk a Magellán által felfedezett, s nevében a Spanyol uralom idejét rögzítő Fülöp szigetekre.  

Fülöp Szigetek, Vándorboy

2. nap  FÜLÖP-SZIGETEK-re érkezés. Manila.

Ma  pénzváltás, transzfer a belvárosi szállásunkra, majd kis városnézésre indulunk. 

Intramuros az óvárosi rész az erőddel, régi templomokkal, sétálható távolságokkal, spanyol koloniális hangulattal. Ez Manila történelmi magja, a város legrégebbi negyede. A XVI. század második felében a spanyol hódítók erődöt építettek itt, s falai között a gyarmatosítók éltek itt, másoknak tiltott terület volt.

Manila tömegközlekedés

Megnézzük a Santiago erőd maradványát, San Augustin templom, a Manila katedrális belső tereit, majd bóklászunk tovább a XIX. századi spanyol koloniális házak között, ahol bepillantást nyerhetünk a korabeli spanyol építészetbe és a mai életbe, mert ez egyben egy lakott, élő városrész, kis boltokkal.

Manila Katedrális
Manila Katedrális

Elsétálunk Manila legnagyobb parkjába, a Rizal parkba. Minden nap több száz filippínó jön ki a parkba, sportolni, zenélni, piknikezni, vagy csak kipihenni a nagyvárosi nyüzsgést, a kaotikus forgalmat, dugókat.  Hatalmas zöld területen, füves, fás, bokros részek, sok múzeummal, kínai kerttel. A Fülöp-szigetek szinte összes híres történelmi személyiségének szobrai várják a manilaiakat. Este koncertek szoktak lenni a nyitott előadó térben, illetve színes zenélő szökőkút.

Manila, éjszakai szökőkút, Fülöp-Szk

Alvás Manilában

Utunk térképe itt.

3.  nap  Busuanga (Coron) szigete

Reggel transzfer a reptérre, majd menetrendszerinti járattal elrepülünk Coron szigetére. Egy sokkal zöldebb környezetbe kerülünk, már a repülőről vágyakozva tekintünk a következő pár napunkra itt. Kiszabadultunk a télből! 

Coron szigete, tengerpart,

Az egyik legkedveltebb búvárparadicsom, több mint 50 sziget körülötte, bioszféra terület. A Coron-öbölben található Coron-zátony körötte rengeteg sziget hajótúrákra ad módot, s a szigeten is lehet kisebb túrázásokat megejteni hőforrásokhoz, megejtő szépségű tavakhoz, vízesésekhez, amelyeket mészkőszirtek vesznek körül. A környéken igazgyöngy-telepek is találhatóak.

A repülő érkezésétől függően séta a városkában, vagy a mellette levő  Mount Tapyas hegyre felkapaszkodás és élvezzük a panorámát. Pihenünk,  aklimatizálódunk a nyárhoz.

Alvás Coronban

Fülöp-Szk madártávlatból

4. nap   Busuanga 1. hajótúra

A mai nap egy egész napos szuper kombó hajótúrán veszünk részt, ahol érintjük a legfontosabb szigeteket, kilátókat, korallos pipabúvárkodós hegyeket.  Ebben lesz kirándulás, fürdőzés, búvárkodás, ebéd, és sok napsütés.  A Siete Pecados Marine Parknál kezdtünk, a szigetecskéket körülvevő korallzátonyok a régió legegészségesebbjei közé tartoznak. A Barracuda-tó is népszerű, az ég felé törő mészkősziklák erős kontrasztot alkotnak a tó vizével.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Különlegessége az édesvíz és a sós víz keveredése egy tóban. Hőmérséklete helyről helyre változik köszönhetően a felszín alatti vulkáni tevékenységnek, amely felmelegíti a csapdába eső sós vizet, amely a hideg édes vízzel keveredik. Minél mélyebbre merülnek, annál melegebb a víz. A hajók kis szigeteken kötnek ki ebédidőben. A hajó legénysége finom halat süt.

Hajótúra Fülöp-szigeteken

A Twin Lagoons egy másik felkapott hely a szigeten. A hajók a külső lagúnában horgonyoznak le. A belső lagúnába egy természetes mészkő-nyíláson lehet bejutni. itt is a forró sós víz keveredik a hideg édesvízzel.

Este közös vacsora, majd séta az éjszakai piacon, illetve a buli negyedben.

Alvás Coronban

Fülöp Szigetek

5. nap Busuanga 2. hajótúra, vagy kirándulás

A mai nap fakultatív lesz a hajótúra, s itt mindenki maga választhat, hogy homokos tengerpartokra jusson el hajótúrával, vagy hajóroncsokhoz vagy inkább korallos sznorkelezés érdekli, vagy esetleg a szigeten kirándulás vagy pihenés. 

Aki mélymerülő búvárkodást szeretne az is lehetséges, 2 merüléssel 1 nap.  A túravezető segít elintézni a kiválasztott programot, illetve a többséghez csatlakozik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malcapuya és a Ditaytayan szigetek fehér homokos partjainál napozással, sznorkelezéssel és kajakozással lehet tölteni az időt pld.  

Itt még van egy lehetőség, egy 3 napos nomád túrára befizetni, ahol lakatlan szigeten sátraznak, és El Nidó szigetére érkeznek, ahol csatlakoznak hozzánk.

Este közös vacsora, s akinek parti kedve van, itt mindent megtalál ami a szórakozáshoz kell.

Alvás Coronban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. nap   Áthajózás El Nidó-ba.

A hajó indulásának függvényében indulunk a kikötőbe.  Regisztráció, drogkereső kutyák után egy 5 órás speed boat utunk lesz. Közben filmeket nézünk, beszélgetünk, pihenünk.

 Délután érkezünk Palawán szigetére, EL Nidó-ba, melyet szintén karszt oriások fognak körbe. Elfoglaljuk szállásunkat ami bázisunk lesz a következő napok túráin. Ismerkedés a várossal, gasztro paradicsom, rengeteg étterem, szórakozóhely, szuvenír bolt.

Akik a rövid programra jönnek, azok ma csatlakoznak be hozzánk délután. Transzfer a reptérről  a szállodáig.

Alvás El Nidó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. nap El Nido, Lio beach, Nacpal beach, pihenés

Mai nap bérelt motorokkal, vagy motoros tuktuk-al indulunk felfedezni a környéket. Délen a Las Cabanas parttal kezdünk, amerre egy zipline is van, kis kapaszkodó után ereszkedés a mélybe. Észak fele vesszük ezután az irányt, cél a Lio beach, ahol mártózunk egyet. Utána egy vízeséshez megyünk  a hegyekbe. Ez kb.  2 óra kirándulással, végül a Nacpal beach ahová elmehetünk. A helyi bárokban pálmafák árnyékában dorbézolunk, úszunk, eszünk. Lehet kipróbálni a szabad időben masszázst, vizi sportokat, szörföt is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki egy privátabb helyre menne, azokkal átmotorozunk inkább egy 10 km-re levő, turisták által nem ismert partra.

Aki aktívan töltené a mai napot is, s kipróbálná magát a sziklákon, annak ajánlom a  Taraw via ferrata / canopy útvonalat, ahol lehet mászni, kirándulni. 

Van a közelben egy Zip line

Alvás El Nidó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. nap El Nido – All incluziv hajótúra, sznorkeling

Mai nap választhatunk a hajókirándulások között. Az A túrát javasolom első napra.  Kis hajónk két oldalán stabilizáló rudak segítenek a  hullámok leküzdésében. Ennek köszönhetően minimális a tengeribetegség esélye. A Big lagoon, Shimizu-sziget fehér homokos strandjai, Seven Commando Beach, Titkos lagúna, ahol egy piciny barlangjukon keresztül lehet bemászni a belső részbe. Zárásként a Nagy Lagúna lesz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Paradicsomi képek, háborítatlan korallzátonyok, pipabúvárkodás a színpompás tengeri élővilág között a türkizkék, kristálytiszta tengerben. Egész napos program, kiszállunk szigeteken, sznorkelezünk, élvezzük a nyarat, a kék tengert, színes halakat.

Ismét lesz piknikünk az egyik tengerparti megállónál a személyzet jóvoltából, természetesen tenger gyümölcsei és más finomságok.

Este pedig felfedezzük El Nido városka kis utcáit,  s az éttermek és  szuvenír boltok kínálatában veszünk el. Végül beülünk közösen vacsorázni egy tengerparti étterembe, előttünk a tenger hullámzik, nyári szellő simogat, és ázsiai konyha illata cirógat.

Alvás El Nidó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. nap El Nido, all incluziv 2. hajókirándulás, sznorkel

A következő napon ismét felejthetetlen élményben lesz részünk, ismét egy hajókiránduláson  veszünk részt. Még 3 opció közül választhatunk.  A túra all inkluzív, lesz ivóvíz, ebéd ismét egy szép szigeten. A sznorkel felszereléssel kihajózunk ismét a Bacuit vagy bármelyik közeli szigetvilág felfedezésére.  Délkelet-Ázsia talán legszebb, de mindenképp egyik leglátványosabb szigetcsoportja vár minket.

A kristálytiszta vízben magasodnak a méregzöld trópusi növényzettel borított karsztkúpok, mészkősziklák, szigetek, melyek  felderítésre váró lagúnákat, strandokat rejtenek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Körülöttük a  víz alatt pedig korallok és a köztük élő halak színes és nyüzsgő világa vár minket Az egyik lagúnához hajónk be se tud menni, itt térdig érő vízben gázolva jutunk el a függőleges sziklákkal bekerített rejtett vízi világhoz.  Másik helyen (árapály függvényében) víz alá bukva kell átbújni egy hatalmas sziklafal mögé, hogy élvezhessük a világtól elzárt homokos partot. Ebédünket egy sziklafal árnyékában fogyasztjuk el, majd lazítunk a parton. Természetesen szigetről szigetre hajózva szakítunk elegendő időt, hogy búvármaszkban és légzőcsővel felszerelkezve gyönyörködhessünk a tarka, színpompás trópusi korallokban, halakban.  

Alvás El Nidó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. nap El Nido, tengerpart, hajótúra

Mai nap szintén pihenés, tengerpart, vagy amennyiben inkább részt vennél még egy fakultatív 1 napos hajótúrán még van 2 opció, meg egy nagyobb hajótúra a Miniloc szigetére is. Ezt helyben foglaljuk igény esetén.

Alvás El Nidó

Első pár napunk a térképen:  https://goo.gl/maps/sX6iQyHY1cF2  

DCIM\100MEDIA\DJI_0434.JPG

11. nap  El Nido – Puerto Princesa –  Sabang

Reggeli után saját busszal elindulunk Palawán középső részére Sabang felé. 5-6 óra buszozást megszakítjuk fotó szünetekkel, ebéddel. Délután megérkezünk Palawan sziget egyik különleges tengerpartjához, ahol pár napot paradicsomi nyugalomban tudunk tölteni, lesz dzsungel, barlang, mangrove és ahol lakunk, homokos tengerpart.  Elfoglaljuk a szállásunkat, fürdünk a tengerparton és élvezzük a trópusok meleg klímáját.

Alvás Sabang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12. nap Sabang, Föld Alatti Folyó Nemzeti Park,  dzsungeltúra

Reggelink után kimegyünk a kikötőbe, felvesszük engedélyeinket, addig lehet a kikötőben vízhatlan zsákokat venni, ami jól jöhet még utunk során.  Itt kezdjük meg, rövid hajókirándulásunkat, a világörökség részének választott Puerto Princesa Föld Alatti Folyó Nemzeti Parkban. Fülöp szigetek egyik különleges látnivalója ez a világ új hét csodája egyikének tartotta világ leghosszabb hajózható föld alatti vízfolyása.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sabang kikötőjéből fél órás hajózás után fogunk kikötni, majd a regisztrációt követően már egy kisebb, ezúttal alig 5-6 személyes csónak segítségével  evezünk be a hatalmas mészkőbarlangba. Vezetőnk evez majd a kristálytiszta lagúnákon és bámulatra méltó cseppköveket rejtő barlangok mélyén és kalauzol minket a formációk között. A felszín alatti folyón 500 méterre mehetünk be, ám a látvány így is egyedülálló lesz. A barlangrendszerben a víz szédületes formákat hozott létre, zseblámpáink fényében pedig hatalmas termek és érdekes sziklaformák kelnek életre a bent töltött nagyjából 1 óra alatt.

Utána aki akar visszahajózik a szállásunkhoz, a többiekkel, akik kalandot keresnek  belevágunk egy 2-3 órás könnyű fakultatív dzsungeltúrába. Elindulunk az úgynevezett Majom-ösvényen egy kötelező idegenvezető kíséretében. Látunk varánuszokat, és belefuthatunk a palawani szarvascsőrű madárba is, de apróbb élőlényekkel biztos találkozunk. A park mintegy 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont.

Alvás ismét  Sabangban

13. nap Sabang, mangrove túra, zipline, fürdőzés – Cebu

Akik még egy kis aktivitásra vágynak, fakultatív program keretében felkereshetik a közelben lévő Ulang-sziklákat, melyről csodás panoráma nyílik a Sabangot körülvevő öbölre, vagy zipline-on a tenger felett suhanhatnak. Csónakázhatunk a mangrove fák között, vagy csak élvezzük a napsütést és a homokos tengerpartot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egy késő délutáni géppel kirepülünk Poerta Princessa-ból, majd érkezés este Cebu-ba. Cebu sziget a Visayas szigetcsoport része, az ország közepe táján helyezkedik el  A szép strandokkal rendelkezik, Malapascua, Bantayan, Camotes, Moalboal, valamint a Kalanggaman szigetecske, illetve lehet cápákkal is úszni Oslob-an, illetve a Tumalog és a Kawasan vízesések is ismertek. Sok izgalmas piaca van, tehát jó kiindulópont a felfedezésekhez. 

Alvás Cebu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14. nap  Cebu  – Kawasan vízesés kanyoning

Ma elmegyünk a Kawasan vízeséshez egy kanyoningra. Van a programban vízesések, motorozás, trekking, vízbe ugrálás, tarzan kötélen lendülés,  ebéd, és minden transzfer. Kellemesen elfáradunk, és szép helyeken leszünk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Délután pedig ismerkedünk kicsit a káoszos várossal, vacsora és felkészülés a másnapi utakra. (Oslob cetcápázást kihagyjuk, mert hatalmas tömeg van, Bohol  szigetén nyugisabb körülmények között tudjuk megcsinálni.

Alvás Cebu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15. nap  Bohol szigete, Csokoládé-hegyek, kobold makik, folyami hajókázás ebéddel

Ma elég sűrű napunk lesz. Cebu kikötőjéből egy korai hajóval átkompolunk  Bohol szigetére (kb. 1h), ahol vár minket a saját kisbuszunk, hogy a mai körutunkat megcsináljuk vele. 

A mai nap egyik fénypontja a híres Csokoládé-hegyek felfedezése. A sok száz, szabályos kúp vagy félgömb alakú dombocska eredetét a mai napig homály fedi.

A különleges természeti jelenség bejárása után egy újabb érdekesség vár ránk: találkozás a Fülöp-szigeteki koboldmakival egy természeti parkban. Az egyik legkisebb főemlős magassága mindössze 10-15 cm, testtömege pedig 80-160 g. A koboldmaki legfeltűnőbb ismertetőjelei a hatalmas szemei, melyek akár 16 mm szélesek is lehetnek.

Ezek az aránytalanul óriási szemek ráadásul rögzítettek üregükben, a kobold maki azokat mozgatni nem tudja, fejét viszont 180 fokban is képes elfordítani. 2 karma 3 körme van, és ha stresszelik öngyilkos lesz. Kihalóban lévő állatfaj.

A trópusi őserdők sűrű növényzetében és a bambuszhajtásokon élő kisállattal való megismerkedés után a Loboc-folyón hajókázunk egyet. A fedélzeten ebédelünk és gyönyörködünk a tájban. Törzsi zene és tánc vár minket a kikötéseknél, miközben svédasztalos ebédünket fogyasztjuk s specialitásokat és tengeri herkentyűket ehetünk. S közben siklunk a dzsungelen keresztül.

Ha marad időnk és energiánk, egy pillangó és egy kígyó farmra is elnézhetünk.

A nap végén trópusi szigetünk tengerpartjához, Tagbilaran fele vesszük az irányt, átérünk a Panglao szigetre, ahol a hosszú nap után végre élvezzük a hotelünk kényelmét.

Szállás: Panglao sziget

https://goo.gl/maps/r5rT8eWMTNay4TwH6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18. nap Bohol, vízesésekhez túrázás

Ma aki szeretne cetcápákkal úszni, azok fakultatív programon elmennek, majd amikor végeztek a csoport felveszi őket és jöhetnek velünk a többi programra.

Kisebb túrákat teszünk ma Bohol szigetén.  Ingkumhan és a Pahangog vízesés amit választhatunk, mindkettő eldugott helyen van. Bérelt buszunkkal fogunk menni egy faluig, amin keresztül sétálunk, majd leereszkedünk a vízesésekhez.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kellemes de fárasztó napunk lesz, s a jutalom a megmerítkezés a friss édes vízben.  Ez kb. 2-3 órát vesz igénybe a fürdőzéssel együtt. A másik vízesés is érdekes, mert ismét ismerkedhetünk a helyi élettel, emberekkel, s a fél órás túra végén megint egy vízesés vár ránk.

Lehet ma este fakultatív éjszakai túrát is választani, ahol  a szentjánosbogarak tömege világít a tenger közelében. Kicsit evezhetünk  egy lagúnában, ahol rengeteg bogár világít. Kellemes esti program.

Alvás Panglao sziget

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19. nap Hajóturázás Panglao közelében

Ma is tervezünk egy kisebb hajótúrát levezetésképpen, sznorkel, szigetek, kaland.

Izgalmas hajózásra indulunk ma kora reggel, s delfinlesre indulunk. Legutóbb több mint 100 delfin ugrált a közelünkben. Innen egy szigetre megyünk, ahol koralzátonyok vannak, teknősökkel lehet úszni, vagy csak napozni, sétálni, fürdeni a szigeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utána a Maldív szigeteket megszégyenítő gyönyörű homokos szigetre érünk. itt is különleges tengeri herkentyűket ehetünk, vagy csak élvezzük a meleg vizet és a napot.

Délután meg vissza Panglao-ba, ahol még a tengerparton pihenünk, fürdünk, koktélozunk, sétálunk, vásárolunk ajándékokat stb.

Alvás Panglao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20. nap    Bohol, tengerpart, pihenés – repülés Manilába

Ma délelőtt még napozás, pihenés, tengerpart.  Dél körül pedig kimegyünk Panglao /Tagbilaran repterére, majd irány Manila. Érkezés után transfer a fővárosba, elfoglaljuk szállásunkat, vacsorázunk. Este van lehetőség egy kulturális show-n részt venni, büfé vacsorával egybekötve. Akinek haza kell indulnia, ma éjjel indul a repülője, tőle elbúcsúzunk, transzferáljuk reptérre.

Alvás Manilában egy hotelben

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 21. nap Manila városnézés  / indulás Budapestre

Ma indulás haza Budapestre, akiknek szabdsága letelt.  

  Ajándék nap  a mai. Aki még tud maradni egy napot pluszban, azokkal maradok még 1 napot, s megnézzük ami kimaradt. Mára jó szívvel tudom ajánlani az Óceán Parkot, ahol nemcsak fóka és delfin show látható, de lehet rájákat simogatni is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No meg az akváriumban elképesztő szín és formavilágú élőlényekkel ismerkedhetünk meg, s ezek közül a színes medúzák voltak a kedvenceim. 5-6 órát könnyen eltölt itt az ember. Van madár show, fóka műsor, s esténként zenés attrakció.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ami még érdekes, a világ legrégebbi kínai negyede, s a körötte levő hatalmas piaci forgatag,  illetve ott a Quiapo Church, minor Basilica of Black Nazarene, ahol a fekete Jézus gyógyító erejű szobra látható. Érdekes látni a zarándokok tömegét, amint kérésükkel fordulnak a szoborhoz.

Miután eleget kóboroltunk a kis utcákon, lesétálunk a tengerpart mellet futó Roxas sétányra, hogy megtekinthessük a Manila-öböl felett lenyugvó napot.

Transzfer a reptérre, majd hosszú repülés vissza a télbe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22. nap Érkezés Budapestre

Szomorú búcsú, majd vissza a télbe.

 ———————-

   Előhosszabbítás, Coron program 
12.4hétfőind Budapestrepülés
22.5keddÉrk Manila, városnézésManila
32.6szerdarepülés Coron-raCoron
42.7csütörtökCoron szigete (Busuanga) tour 1Coron
52.8péntekCoron szigete (Busuanga) tour 2Coron
62.9szombatÁthajózás El Nidoba, 6h útEl Nído
  szombatbecsatlakozás 2 – Indulás Budapestről repül
72.10vasárnapÉrkezés Manila, majd El NidoEl nido
82.11hétfőhajós kirándulás A.El nido
92.12keddhajós kirándulás B.El nido
102.13szerdaEl Nido  pihenő nap, környéki beachekEl nido
112.14csütörtökSabang fele 7h buszozásSabang
122.15péntekSabang, Underground river, + dzsungelSabang
132.16szombatmangrove, zipline, barlang, szikla, vízesésSabang
142.17vasárnapZipline, barlang, mangrove, repül CebuCebu
152.18hétfőCebu vízesés, kanyoningCebu
162.19keddCsokoládé hegyek, Lobok, kobold maki Panglao
172.20szerdaVízesések, fürdés, cetcápázás, motorozásPanglao
182.21csütörtökHajótúra, delfinezés, Panglao
192.22péntekTagbilaran  repülés- ManilaManila
202.23szombatManila városnézés, este repülRepül
212.24vasárnapManila – Bp, érk este érkezés

Aki maradna még pár napot:

Extra 3 nap – Innen van közvetlen repülő Borocay szigetére, ahol még 2-3 napot kellene szánni,  a világ top tengerpartjai között szerepel, de turistás nagyon.

DCIM\100MEDIA\DJI_0406.JPG

Extra 4-5  nap – Luzon szigetén a rizsteraszokat érdemes megnézni, és még északabbra a Kaparkan vízesést a sódombjaival, vagy Apao Rolling hills dombságát javallom kiruccanásnak. (ez extra 3-4 nap) Ha éjszakai buszt vállaljátok 2x, akkor 3 nap elég rá.

Extra 3 nap nap – Továbbá beilleszthető még extra 3 napra a Malapascua szigetek.   Cebuból busszal port of Maya-ig, 4-5h, ott aludnánk. Másnap egy hajókirándulásos napunk lenne, klasszikus trópusi sziget van a közelben.

DCIM\100MEDIA\DJI_0548.JPG

Extra 5 nap  – Tablas, Romblon,  Sibuyán szigetek – nettó természet, zéró turista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

 1. Szia!

  Egyelőre még csak érdeklődés szintjén.
  Szóval érdekelnének a részletek is és hogy körülbelül mennyi lenne az összköltség + mennyi költőpénzt érdemes vinni.

  Köszönöm! 🙂

 2. Szia Andrea!

  Érdekelnének a költségek. Az útiköltség, egyéb belépők és költőpénz. Vízum ha szükséges.

  Előre is köszönöm.

 3. Sziasztok,
  Lehet tudni, hogy áll a túra?
  Hány hely van még? A belfőldi jegyeket meddig kell megvenned? Úgy értem ha valaki csak később veszi meg a Manila jegyet, már más áron tud csatlakozni?
  Köszi

  1. Nyilván repjegyek annál drágábbak, minél későbben veszed meg. Illetve ez Karácsony, főszezon, ezt be is árazzák a légitársaságok.
   Ha eldöntötted, hogy van szabadságod, akkor írj, keresünk jó áron jegyet.

 4. Szia,

  Érdekelne az alap program és a plusz pár napnyi program is. Van esetleg még csatlakozási lehetőség a társasághoz? Ha igen akkor mennyi költséggel járna körülbelül az egész program indulástól érkezésig?

  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*