Magyar valóság. Temetés.

Temetési szertartás, Sulawesi, Indonézia
Temetési szertartás, Sulawesi, Indonézia

Magyar valóság?

Az országgyűlés hoz egy törvényt. De nem rendel hozzá forrásokat.

Halál eset. Mit láta polgár?

Meghal hozzátartozója, s mivel kórházban történt, törvény szerint kötelező a boncolás. Lenhossek u. 42. Amit nem finanszíroz a TB.!! Forráshiány. Pedig ilyenkor polgárai mellé állhatna az állam.

12 ezer ft. Meg a hűtés az külön 17 ezer Ft 27% ÁFÁ-val.

S a legbosszantóbb, hogy ebben az alulfinanszírozott intézményben, fűtenek egy 20 méter magas 100 nm előteret, ahol senki sincs, miközben nyitva a bejárati ajtó .

Csak a hab a torkán a polgárnak, hogy ezek a fűtőtestek amik az utcát fűtik, nem elzárhatóak.

Így könnyű alulfinanszírozni egy közintézményt. S ez az amit 2 perces látogatásom alatt tapasztaltam.

Meg azt, hogy előttem nagy veszekedés a bonc alkalmazottal, mert egy szegény család most szembesül ezzel a kiadással, s nem fér a budgéjükbe ez a plusz kiadás.

Hogyan segít az állam a 40 évig adozó polgárainak családjának a nehéz pillanatokban?

27 % áfa, meg az utca fűtésével, meg a többi. Miközben a polgár nem fűt otthon, mert nincs rá kerete. Nos ebből az aspektusból fájdalmas igazán.

Hol élünk?

A magyar valóságban.

 .
 .
.
.
 
Erre beindult a comment özön, lsd itt:
 
Ezt közhírré kéne tenni !
Kuld el a médiának , tudjon róla mindenki ! SZ.
 
írtak már a témában:
 
  SZabi, próbálkozzál.. Bárki elsétál oda, bemegy, látja, ki van írva.. Lenhossek u. 42 9 ker, klinikákkal szemben, patológia, .. de itt egy cikk.. mit kér a révész?:
http://magyarnarancs.hu/belpol/temetkezesi_ipar_budapesten_a_halottak_elen-61002
 
Illetve akinek elhunyt valakije az tudja ezt..de nem éri el az ingerküszöböt.. ennél nagyobb dolgok sem.. apátia..
vicces, arra gondoltam Mo. milyen kiváló buddhista ország lenne.. semmi nem mozdítja ki az embereket.. .király nem?  Vandor
 
Szomorú, igen, tapasztaltam, de ez volt már 20 éve is…;(
A
 
Orulj neki, h neked legalabb nem gond kifizetni a koltsegeket. Egyebkent ha valaki nem tudja kifizetni a temetest, akkor az onkormanyzat kifizeti.
R.
 
kifizet-het i.. utólag..egy részét … kérelem, vagyonnyilatkozat, elbírálás… szerinted hány nap?http://www.budapest-temetkezes.hu/…/onkormanyzat…/28342/  Vándor
 
Sajnos, Gábornak igaza van. A halálozás -temetés is egy nagy üzlet. Alapból ki kell perkálni kb. 200ezer ft-ot, ha szeretnél egy egyszerű temetést… az önkormányzat persze támogathat egy kis összeggel, de azt is megmondják, hogy milyen kiadásokat, hány százalékban állnak. Ja, és hogy éppen gyászolnál… bocs…
M
 
Nekem az üzlettel nincs gondom, azt vagy választod vagy nem. Nekem az értelmetlen kényszerpályákkal vannak gondjaim (kötelező boncolás a gyászoló terhére), meg a netto pazarlással, miközben aki panaszkodik (alulfinanszirozott intézmény) pazarol, míg agyászoló nyomorog, s ezt a pazarlást látja is (lehet ő ezt az utca fűtést nem vette észre csak a boncolás lehúzást.. ). Na ja , tetszettek volna otthon meghalni ! parafrazálom Antal József szavait.. (csak otthon nincs műtőterem)
Vándor
 
 
Egyébként, ha lenne magyar humorista, mint anno HOFI GÉZA , s az emberek beküldenék neki az ilyen sztorikat, visszásságokat, s ő ezeket előadná, kikarikírozná, akkor sikeres ember lenne. Talán még eredménye is lenne. Csak annak lenne értelme, mert ezt komolyan elemezni nem lehet, nem érdemes, mert mindenki tudja, senki nem akar energiát feccölni bele, elmenni a minisztériumokhoz, képviselőjéhez, mert lepattintják , hogy nincs pénz.. ezzel nehéz valamit is kezdeni egy józan polgárnak.. max kijózanodik egy pillanatra, amikor látja a pazarlást… aztán lemondóan legyint..  egyszer majd csak…. De sajnos nem….
 
 
 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*