Posta, az ország szimbóluma.

a pecsétek útvesztőjében
a pecsétek útvesztőjében

Posta az ország szimbóluma.

 Megint szembesülök azzal, hogy Magyarországon amit nem ajánlva adnak fel az gyakorlatilag a kukába kerül. Lelki szemeim előtt felsejlik egy oktató rajzfilm, ahogy a postai alkalmazott kérdezi: ajánlva tetszik?  – Nem, normál szeretném. – mondja a kuncsaft  S az alkalmazott mosolyogva átveszi a küldeményt, amit rögtön elhelyez az erre rendszeresített  kukában. Minek szállítgassák ide oda, ha úgyis eltűnik. Megelőző intézkedés.  Max. ha valakinek nagyon hiányzik, akkor azt mondják, hogy visszajött a feladóhoz, s a feladás helyén átvehető. Így nem a csomag utazik 2x hanem te, aki fizettél. Milyen okos rendszer.

Állok sorba, keresik a nevem alapján a csomagot, a klasszikus kockás füzetben, kézzel macskakaparásszerűen felírva nevek és címek.  21. században, biztos így a leggyorsabb keresni és kiolvasni a neveket – legalábbis a magyar királyi postánál.  Végül arra jutnak, hogy menjek a keletibe a főpostára, ott kerestessem. (miért is, mert a postás nem a cimzett kerületébe viszi vissza, ahová az értesítés szól?) Újabb postai paradoxon, amit majd a matematikusoknak évszázadokba telik megfejteni.

Közben hallgatom a híreket, hogy a pénzszállítást is a kormány baráti köre szerezte meg. Mivel az egész bankrendszer, igazságszolgáltatás, rendőrség az ő kezükben van, már megint  felsejlik az összefüggés a fejemben. Már nem elég kedvező  törvényt hozni a barátoknak, nem elég hogy a cégek védelmi pénzt fizetnek a kormánynak, hogy életben maradhassanak, de már az egész kört rövidre lehet zárni. A pénzszállító autót elég kirabolni házon belül, majd a rendőrség nem találja, ügyészség meg pontot tesz a végére, tehát nem kell itt szarakodni sajtóval 8ami már a kezükben), botránnyal (ki emlékszik a questor ügyre már), törvényhozással, mutyizással, pályáztatással, lepapírozással,  strómanokkal. Mehet rögtön a feladóhoz.  

Oda legalább megérkezik.

 

.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*