Szaudi vízumkérelem kitöltési útmutató

Ha pár tudnivalót olvasnál, akkor klikk ide.

Figyelmeztetés: sokan az új wizz járatot tranzitra használják, mert a bevezető ár miatt olcsó így eljutni Ázsiába. De a wizz nem pakol át csomagot, mert nem vállal felelősséget késéseiért. Ez azt jelenti, ha csomagod van, akkor be kell lépni Szaudiba (vízum 150 usd) felvenni a csomagot, s becsekkolni az új járatra. Ezt tartsd fejben mikor repjegyet veszel.

Szaudi vízum kitöltéséhez útmutató pedig itt alul:

Már sokkal könnyebb mint régebben a vízumhoz jutás, de azért itt is lesznek buktatók, pld fizetésnél a kártyát gyakran elutasítja. Szóval kitartás. Ha földön mész be, az nekünk Bahreinből kb. 2h volt elintézni, mert káoszvolt, küldték az embereket egyik pulttól, épülettől a másikig, leállt a számítógépük, máshol meg a légkondi, de nem lehetett csak ugy mozogni, hanem körbe menni, stb.. Harepülővel érkezel, lényegesen egyszerűbb lesz az életed.

A vizum:

Írd be a keresőbe:  https://visa.visitsaudi.com/

Itt be kell regisztrálni  a rendszerbe, név, tel,  Hungary, 

és email cím (lehetőleg ne freemaillel, mert az elnyeli a visszaigazoló kódjaidat és elakadsz!)

capctha kodokat beírtad, tovább lépsz.

nézzed meg az emailedet, mertott jóvá kell hagynod

Átdob a bejelentkező oldalra,  beírod mail, password,

send verification code

emailed megnyitod,  kimásolod a kódot,

vissza a vizum oldal, beírod.. belépsz.

Apply for induvidual

ha magadét csinálod, akkor yes

egy fotot kell csatolni magadról  100kb alatti legyen.   (itt szivas van mert csak nagyítani lehet, a kivágás nem megy.. a csuszkával kell baszakodni, minimálisat tolni balra .. na sok türelmet hozzá. )

keresztnév

father name kihagy, majd családi név a 3 rubrika.

utána családi állapot.. single vagy married

szül idő

szul ország, város

foglalkozás

Aztán címedre kiváncsi

na már megvan az aplication numbered… jegyezzed meg..

regular pasport

utlevéladatok , kiadás lejárat stb

tervezett érkezés

21/ 10/ 2022

elindulás szaudiból .. 07 nov.. 2022 vagy  nov 2 aki korábban

purpose – leisure

akarsz-e masik emailt is megadni ahova elküldik a vizumodat

nem  (ha igen, beisz még 1 mail cimet9

megadhatsz más tel számot is  de nem kell

hol laksz majd?

Dammam, شاليهات 4U vip 

kér egy tel számot is,  itt a szállásé pld.   544 547927

emailt nem tudom, nem kötelező

tovább..

itt kell biztosítást kötnöd.

6 van..  mindegyik  180 sar –  kb 49 usd,  pipa

itt pipálod hogy elfogadod a feltételeket  (max 90 nap , pénzt nem kapsz vissza, mekkába nem mehetsz gyaurként,  és ismered a szaudi jogot (ital= halálos ítélet)

klikk hogy elolvastad, elfogadod

majd átnézed miket töltögettél ki ..

kiválasztod a fizetési módot

totál 535 SAR lesz kb 145 usd

és itt ugrik a majom a vizbe, mert csak visa kártyát fogad el.

Ha szerencséd van működik a telód, visszaigazolod, és pár nap múlva jön egy email ha helyesen adtad meg, vagy a weblapon is biztos meg tudod a visszaigazolás számoddal és neveddel nézni majd.

Sok sikert, hidd el könnyebb mint régen volt, amikor én még követségen kilincseltem vízumértés iratokról hivatalos fordítás kellett.

S 5 perc múlva kész a vizumod, emailen küldték, őrizzed meg.

Gratula.!

Welcome to Saudi.

Vízum:

Történelmi jelentőségű lépés keretein belül 2019. szeptember 27-én Szaúd-Arábia megnyitotta kapuit a turizmus előtt, lehetővé téve a turista célú vízumkérelmezést több, mint 50 ország, köztük magyar állampolgárok számára is.

A szaúd-arábiai hatóságok tájékoztatása szerint az elektronikus vízum az alábbi, „eVisa Portal” nevű elektronikus felületen kérelmezhető: visitsaudi.com és https://visa.visitsaudi.com.

A turisztikai célú vízum díja egységesen 440 szaúdi riál (300 riál vízumdíj és 140 riál biztosítási díj), ehhez jön még eljárási díj és az általános forgalmi adó. A vízumdíj az elektronikus eljárás során róható le.

Az elektronikus eljárás mellett lehetőség van arra, hogy a beutazók Szaúd-Arábia négy nemzetközi repülőterén kérelmezzenek vízumot, az ott található automatáknál. Az elektronikus vízum leghosszabb érvényességi ideje egy év lehet, többszöri belépésre és 90 napos tartózkodásra jogosíthat. A vízum érvényességi idejének vagy a vízumban engedélyezett tartózkodási napok számának túllépése büntetést von maga után.

Tekintettel arra, hogy kevés tapasztalat áll rendelkezésre az új eljárással kapcsolatban, mindenképpen javasoljuk, hogy kiutazás előtt vegyék fel a kapcsolatot Szaúdi-Arábiai Királyság Budapesti Nagykövetségével (www.saudiembassy.org.hu). Javasoljuk továbbá azt is, hogy vízumot kiutazás előtt kérelmezzenek.

Amennyiben nem turista célból (befektetés, munkavállalás, stb.) utaznak Szaúd-Arábiába, a vízum és tartózkodás feltételeiről a Szaúd-Arábiai Királyság Budapesti Nagykövetsége ad bővebb információt.

Magyarország Rijádi Nagykövetsége figyelemmel kíséri a vízumrendészeti gyakorlat alakulását, szükség esetén elérhetővé teszi a legújabb információkat.

Figyelem! Ha utazási eszközként „repülőgép” kerül feltüntetésre a vízumon, az országból csak repülőgéppel lehetséges kilépni, vagyis ebben az esetben nincs lehetőség autóval történő kilépésre és ismételt belépésre (pl. Bahrein vagy az Emírségek). Erre csak az „open” felirat esetén van lehetősége a vízum birtokosának.

Megjegyzés: a belépő útlevél ne tartalmazzon Izrael Állam által kiadott beléptető pecsétet.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*