Thaiföld szigetei, Khao Sok Nemzeti Park

Thai, James Bond szigetek
Thaiföld, James Bond szigetek

Thaiföld utazásunk 2017 dec. vége. A Burma utunk folytatása, illetve a laosz előzetese lenne ez a program.

Thaiföld szigetei, Khao Sok Nemzeti Park

1.  nap  Bangkok – Phuket

A mai nap menetrendszerinti járattal elrepülünk Bangkokból Phuket szigetére, amely majd bázisunkként szolgál ezen a héten. Elfoglaljuk szállásunkat, kipihenjük a múlt heti Burma utazásunk fáradalmait, úszunk a gyönyörű kék, tiszta tengerben, és élvezzük a thaiföldi konyha

Thaiföld, Phuket régió
Thaiföld, Phuket régió

ízeit és sokszínűségét. Közösen eltervezzük hogy az alap programon kívül milyen esti fakultatív programok lehetségesek. Ha valaki csak a szállodában és a tengerparton akar pihenni, az értelemszerűen marad Phuketen. Akik inkább aktív programokon szeretnének részt venni, azoknak sok választási lehetőségük lesz: Phuketről el megyünk pár napos kirándulásokra a környező szigetvilágba, vagy búvárkodni, korallokat nézni,  Nemzeti parkokat felfedezni stb. Mindenki vérmérsékletének és pénztárcájának megfelelő programot választhat. A javaslatom a következő: Érkezés után elfoglaljuk szállodánkat, majd este elnézünk a világ legrangosabb témaparkjába, ha van rá érdeklődés. A Fantasea elnevezésű

Thai, Phang Nga bay
Thai, Phang Nga bay

szórakoztató létesítmény azoknak ajánlom, akiknek van energiája szórakozni. Leírhatatlan… Avagy vannak éjszakai piacok, ott is lehet sétálni.

 

2. nap  Bhang Nga Bay – James Bond szigete –  hajótúra

Bemelegítésképpen a mai nap a Phang Nga tengeri Nemzeti Park igazán különleges ökoszisztémájában teszünk egy napos

phang nga bay foto madártávlatból
Phang Nga bay, James Bondszigetek madártávlatból

 hajókirándulást. Először a Panak szigeten állunk meg, majd a James Bond szigeten.  Kenuzhatunk a Hong szigeten, majd Naka öblöt ejtjük útba, s végül Lawa szigetével fejezzük be a mai napi kirándulást. A Phangnga-öböl egy 400 km²-en elterülő öböl az Andamán-tengerben a Maláj-félsziget és Phuket szigete között. 1981-ben az öböl nagy részét nemzeti parkká nyilvánították Au Phangnga Nemzeti Park néven.

Tízezer évvel ezelőtt, amikor a tenger szintje még alacsonyabb volt, száraz lábbal át lehetett itt kelni a mai Maláj félszigetről a mai Phuket szigetre.

Khao Sok Nemzeti park
Khao Sok Nemzeti park, Thaiföld

Azóta sekély tenger borította el a tájat, ahol számos különleges madár és halfaj, valamint különleges emlősök, majmok élnek egészen

valószínűtlen sziklaalakzatok között, ezeket fogjuk látni utunk során.  De a turisták többsége James Bond miatt látogat ide, mert a film egy részét itt forgatták.

Természetesen aki pihenni akar az marad Phuketen a szállásunkon.

Este egy Thai Box meccsen vehetünk részt.  Profi harcosok – Profi közönséggel

Khao Sok folyó túra
Khao Sok folyó túra

3. nap  Phuket – Khao Sok Nemzeti Park – 2 napos út 

A Khao Sok Nemzeti Park Phukettől kb. 4 óra autóútra található, területe 740 km2. A park területén található esőerdő annak sűrűjéből markáns mészkő hegyek magasodnak az égbe. Kirándulásunk során a Sok folyó mentén gyönyörű

tavakat látogatunk meg, majd vízesések, barlangok és nyüzsgő élővilág fogadja a természetbarátokat és az aktív pihenésre vágyókat.

Khao Sok Dzsungel túra
Khao Sok Dzsungel túra

4. nap Khao Sok Nemzeti Park – Phuket

Felejthetetlen dzsungeltúrákat teszünk, elefántháton barangolás az esőerdőben, rafting túra a Sok-folyó mentén, állatles nappal és éjszaka, long tail hajós kirándulások a Cheaw Lan tavon, barlangtúrák, kenuzás. Egy tökéletes kikapcsolódás mely során életre szóló emlékekkel fogsz gazdagodni. Utána transzfer vissza a civilizációba. Esti programnak ha lesz energiája valakinek, akkor irány a Siam Niramit témapark – csodálatos vacsorával, látványosságaival és lenyűgöző show műsorával.

Khao Sok barlang túra
Khao Sok barlang túra

5. nap  Koral and Raya Sziget

 Ma lazításképpen kisebb kiruccanás lesz a programunk, a Coral Island – egy napos kirándulás.  45 perc hajóút, s a neve mindent elmond: trópusi korall sziget, fehér homok, pálmák és csodálatos tenger, pihenés. A búvár-szemüvegedet ne felejtsed otthon. Estére pedig ajánlom a Simon Cabaret előadását, mely a világ leghíresebb transzvesztita kabaréja. Este a szokásos szállodánkban alszunk.

similan korallok, kellemes búvárhely
similan korallok, kellemes búvárhely

6. nap – Similan / PhiPhi szigetek / pihenés

Fakultatív  program: Ma vagy pihenő napod lesz, phuketen séta, fürdőzés, piacon vásárlás, vagy motor bérlés és körbejárjuk az érdekes helyeket. (csomó téma park van pld.), vagy fakultatív programként Phiphi szigetére mehetünk, elég fotogén de turistás.

Avagy a Similan szigetek mesevilága  a  javasolt programom. Thaiföld legszebb öblei, mesés sznorkelező helyek, a világ top 10-ben benne vannak.

Coral es Raya sziget túra
Coral es Raya sziget túra

Hosszú napra számítsatok, mert busszal 1.5h majd hajóval 2.5 órányira található Phukettől, de bánni fogod, ha kihagyod. Egy 9 kis szigetből álló szigetcsoport, mely 50 km hosszú, az Andaman-tengeren található. Az érintetlen tiszta vizének, gazdag élővilágának köszönheti kedveltségét, mely kiválóan alkalmas búvárkodni is. Este 8-körül érünk vissza.

7. nap Phuket – BKK – Budapest

A mai napon búcsúzunk a paradicsomtól, s délelőtt indulunk vissza a hideg téli Magyarországra/ Laoszba.

Phiphi szigetek
Phiphi szigetek, Thaiföld

Transzfer a reptérre Phuketen, majd Bangkokon keresztül repülünk haza. (Akinek még maradt szabadsága, s szeretne még egy napot Bangkokban eltölteni, jelezze majd.) Járattól függően érkezés ma vagy a következő nap.

8. nap  Érkezés Budapestre

21 érv, hogy miért utazz velem?

Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet, érdekelnek a részletek, kérem keress meg a kérdőíven keresztül:

Thai ételek
Thai ételek a túrákon

Akkor jelezzed felém itt.!

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*