Pápua /Raja Ampat szigete/ körutazás, hajózás

A Pápua körutunk után lesz lehetőség hosszabbítani Indonéz Pápuáknál, Raja Ampat szigeteire.  Indulás szept 25. Illetve lehet tovább menni Indonéz körutunk-ra, vagy egy rövid 5 napos ráadás Sulawesin (celebesz) aminek programja itt olvasható.

Ha csatlakoznál hozzánk 2024 őszén és valóban érdekel ez az út, vagy több infót szeretnél,  akkor  itt jelezzed szándékodat.

Raja Ampat szigete – az utolsó paradicsom

Pápua, Raja Ampat szigetek
Pápua, Raja Ampat szigetek

Raja Ampat szigetek hajós körutazás

  1. nap             Indulás Budapestről

Menetrendszerinti járattal indulás, majd átszállásokkal érkezés Sorong városába. Pénzváltás Jakarta vagy Makassar repterén. Vízum nem kell, 30 napra kapunk pecsétet. Alvás a repülőn

  • 2. nap             Sorong, Nyugat -Pápua

Érkezés Sorongba. Raja Ampat túránk kiindulási pontja. Transzfer a szállásra. Itt találkozik a Pápua-Új Guinea útról érkezett csapat az újonnan érkezettekkel. Repülő érkezésének függvényében kis séta a városban. Ismerkedés, finom vacsora, kiváló szállás és ételek.

Alvás: Sorong, szálloda

Fülöp szigetek, Bohol, Tagbilaran
  • 3. nap             Raja Ampat komp, Waisai, tengerparti pihenés

A Nemzeti park belépő intézése után a reggeli kompindulástól függően áthajózunk Raja Ampat szigeteire, Waisai városkájába. Itt a tengerparton fogunk aludni, ahol csak ki kell sétálni a kék vízhez, felvenni a búvárszemüvegedet és lehet csodálni a halakat, illetve lebarnulni.

( Ha lenne igény rá, lehet korábban is kiérkezni ide Waisai -ra, és akkor az itteni szigeteket fedeznénk fel önköltséges alapon motorcsónakkal. Erről utastalálkozón beszélhetünk ha érdekel. Mehetnénk felfedezni a környező szigeteket. Arborek, ahol manta rájákkal úszhatunk, s Yenbuba is kiváló sznorkelező hely az élővilág megnézésére. A Denevér szigetek és még pár hely kötelező megállóink, amit útba ejthetünk. )

4. nap Waisai, pihenés, Paradicsommadár túra, transzfer Kri szigetére

Ma hajnalban fakultatívan el lehet menni a szállásról a helyi endemikus Paradicsommadarakat becserkészni. Napfelkelte körül aktívak, így korán indulunk. A túra indulópontjához lesz privát transzfer, ahonnan kb. 1-2 km-t kell már hajnalban is meleg 90%-os páratartalomban dzsungeltúrázni. Sok fajta élőlénnyel fogunk találkozni, amit a vezetőnk megmutat és elmagyaráz. Van egy kiépített madárles, ahonnan a domb tetejéről megpilanthatjuk ezeket a félős színes nagytollú madarakat.

A túra után kis piknik és tea-kv lesz, majd visszamegyünk szállásunkra. Délután kimegyünk a kikötőbe, ahol már vár kontaktunk a motorcsónakkal, hogy elvigyen Kri Szigetére. A hajós transzfer röpít minket a paradicsomba, Mansuar környékére. Délután elfoglaljuk a tengerparti szállásunkat, sétálunk kicsit a tengerparton, fürdés, sznorkelezés, s felkészülünk a következő napjainkra. A víz alatti kamerát senki ne felejtse otthon! Meg a naptejet!

Raja Ampat egy tengeri nemzeti park, Ázsia Galápagosza. Biodiverzitásáról híres, földi paradicsomként is emlegetik az útikönyvek. Ezek a szigetek még nincsenek annyira felkapva mint a Maldív-szigetek, ezért még a nóvum öröme is megadatik. A szigetek körül több mint 1300 fajta hal él, s a világ korall fajainak 75%-a megtalálható itt.

Rája,
Rája,

Akik szeretnek pipa búvárkodni, mélymerülni, vagy csak élvezni a trópusi környezetet, úszkálni a kristálytiszta meleg tengerben, vagy napozni, ennél jobb helyre nem is érkezhetnek. Mindenki megtalálja az elfoglaltságát és örömét.

Alvás: tengerparti bungalókban

https://goo.gl/maps/nRvahysZXE87Sakm8

5. nap   Raja Ampat, paradicsommadár les, 2. hajótúra

El Nido, Fülöp szigetek hajótúra
szigetek hajótúra

A nap végére Piaynemo felé hajózunk. A látvány magáért beszél, győzzük magunkba szívni.  A szigetre érve több opciónk is van. Különböző kilátópontok vannak, ahonnan belátni a szigetvilágot, jól járható ösvényeken megyünk fel ezekhez.

A szállásnak vannak ingyen igénybe vehető kajakjai, amivel lehet evezni is a környéken.

Szállásunk egy tengerparti bungalóban van.

5. nap             Raja Ampat szigetei 3. hajótúra

A mai napon folytatjuk a sznorkelező szigetjáró hajótúrákat Piaynemo környékén. Láthatunk rájákat, fajgazdag színes halakat is a változatos korallok mellett. Útközben ahol vannak sznorkelező helyek, ott megállunk teknős, delfin, cápa vagy csak a színes halvilág vagy korallzátonyok okán.  

Raja-Ampat-szigetei korallok
Raja-Ampat-szigetei korallok

Délutánra megcélzunk egy másik szigetet, ahol aludni fogunk.  Mangrove erdők is vannak erre, illetve innen majd dzsungel túrára indulunk, melynek végén egy fantasztikus vízesés lesz a jutalmunk.

Miután visszaértünk a maradék időben pedig élvezzük a fantasztikus tengert a szállásunknál, az is felemelő lesz.

Szállás: egy tengerparti bungalóban

karszt szigetek, Raja
karszt szigetek, Raja

6. nap  Raja Ampat szigete, pihenés

A mai nap a pihenésé. Aki palackkal búvárkodna, vagy hagyományos pápua technikával halászaton venne részt, azt fakultatív programként megszervezzük. Akik pedig maradnának extra pihenős napokat, kérjük, külön jelezzék, az ő transzferjüket segítünk elintézni!

Szállás: egy tengerparti bungallóban

halak, korallok, Fülöp szigetek
halak, korallok

7. nap Raja Ampat – Sorong

A mai nap fájó szívvel hagyjuk el a paradicsomot, s indulunk vissza Waisai-ba a komphoz, vagy közvetlen Sorongba. így ma Alvás Sorong, s a másnapi reggeli repülőkkel megyünk haza, vagy tovább Indonéziába.

Aki siet, azok korábban indulnak, s ha repülője ha este indul, akkor rögtön transzfer a reptérre. Átszállásokkal érkezik vissza Budapestre.

Szállás: Sorong, szálloda

8. nap  Sorong – Indulás Budapestre

Akinek véget ért a program, azoknak reggel indulás reptérre, majd repülés Jakarta felé, majd tovább Budapestre.

Aki részt vesz az Indonézia 5 sziget körutazásunkon, azokkal repülés Sulawesire (Celebesz), Makassárba, s kezdődik az ottani program. Erről érdeklődjön külön.

9. nap  Érkezés Budapestre

Az út tudnivalóit itt olvashatod.

Ha csatlakoznál hozzánk 2022 őszén és valóban érdekel ez az út, vagy több infót szeretnél,  akkor  itt jelezzed szándékoda

12022.09.27keddJayapura – Sorong 
22022.09.28szerdaRaja Ampat Nemzeti park 
32022.09.29csütörtökRaja Ampat Hajó túra 
42022.09.30péntekRaja Ampat Hajó túra 
52022.10.01szombatRaja Ampat Hajó túra 
62022.10.02vasárnapRaja Ampat Hajó túra 
72022.10.03hétfőSorong – Bali – Budapest 
82022.10.04keddérkezés Bp. 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*