Burma (Myanmar) körutazás

By , 2016. április 11. hétfő 09:45

 BURMA körutazás programja

Yangoon, Shwedagon pagoda

Yangoon, Shwedagon pagoda

16 nap: 2017 dec 15- dec. 28-ig alap program

Utána lehetséges 7 nap hosszabbítás Thaiföld szigetein és Nemzeti parkjaiban. jan 5-től pedig Laosz -Kambodzsa-Vietnám utunk indul.

 1. nap             Budapest – Bangkok

Elindulunk menetrendszerinti járattal Bangkokba. Érkezés másnap.

2.  nap             Bangkok

A reptérről bemegyünk a belvárosba, elfoglaljuk szállásunkat, kicsit pihenünk a hosszú út után. A Khao San utca környékén szállunk meg, amely az óváros, egyben a világ hátizsákos turizmusának központja, ahonnan rengeteg szolgáltatás és sok kulturális nevezetesség könnyen elérhető. Rövid ismerkedő sétát teszünk a környéken, ellátogatunk az Arany Hegyhez, s megnézünk pár buddhista templomot, hogy benyomásokat szerezzünk Ázsia kultúrájáról, legpezsgőbb városáról, s elkezdünk megismerkedni a thai konyha íz világával. A sok szuvenír árusnál pedig kiszemeljük, hogy visszatértünkkor mivel lepjük meg otthonmaradt hozzátartozóinkat. Feltétlen ki kell próbálni a hosszú út után a Thai masszázst, hogy testben és lélekben is kipihenten vágjunk másnap neki felejthetetlen burmai utazásunknak.

Alvás egy Hotelben.

 Yangoon piaca

Yangoon piaca és belvárosi utcái

3.  nap         Yangon

Hajnalban a csúcsforgalmat megelőzve kimegyünk a reptérre, s tovább repülünk  Burma felé Yangoonba, az ország központjába. A reptér en pénzváltás, majd saját járművel indulunk be a belvárosba. Szállásunk elfoglalása után a város hangulatának felderítésére következik. Először a belvárost nézzük meg s a brit gyarmati stílusú épületeit.  Majd kis séta a nyüzsgő belvárosi piacon, ebédelés egy indiai étteremben, majd a Sule Paya pagodában gyönyörködünk a burmai templomépítészet egyik remekében. Ezután jön a nap fénypontja, a domb tetején épült, világhírű, arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagoda, a burmai függetlenség szimbóluma, a világörökség része, ahol órákat lehet bolyongani a sok aranypagoda árnyékában.  Este szabad program, evészet, ivászat, teázgatás, masszázs. (Aki busszal menne, annak ma este indulás Inle tóhoz 11h busz)

Alvás egy Hotelben.

Inle lake lábbal evezett halász csónakok

Inle lake lábbal evezett halász csónakok

4. nap   Yangon, Inle-tó

Reggel Heho kisvárosába repülünk egy menetrendszerinti belföldi járattal, majd onnan transzfer az Inle tóhoz. Elfoglaljuk szállásunkat. A tó 1300 méteren, magasan a hegyek között fekszik, s ezért kellemes klímával bír, éjszaka kicsit hűvös is. Felfedezzük a környéket: a tó körül rengeteg kolostor és törzsi falu található. Kicsit megáll az idő hangulatú hely, ahol még kézikocsikon húzzák a portékákat a piacról. Az emberek cölöpházakban laknak, főleg halászatból és a mesterséges szigeteken zöldségtermesztésből élnek. Sétálgatunk a piacon, felvesszük a hely hangulatát, s este elmehetünk egy autentikus burmai báb-előadásra. Utána visszamegyünk szállásunkra s felkészülünk a másnapi motorcsónakos túránkra.

Hosszú nyakú karenek, Inle lake area

Hosszú nyakú karenek, Inle lake area

5. nap             Inle-tó csónak túra, úszó piac

Több kolostor és sztupa is utunkba kerül, Inle lake

Több kolostor és sztupa is utunkba kerül, Inle lake

Sodorják a dohányt, Inle lake

Sodorják a dohányt, Inle lake

Ma motoros csónakokat bérelünk, s elindulunk egy izgalmas és tartalmas tavi kirándulásra. A látványosságok közül érintjük az úszó piacot, majd esernyőüzembe, ezüstművesekhez látogatunk, illetve egy szivargyárba, ahol még kézzel sodorják a dohányt. Nem hagyjuk ki a Karen törzshöz tartozó hosszúnyakú asszonyokat sem egy másik faluban a tó partján. Programunkat úgy alakítjuk, hogy piac napon érkezünk a megfelelő faluba. A piacon láthatunk különböző törzsi embereket, akik évszázados hagyományokat követve a hegyekből jönnek le becserélni portékáikat.  A tavon ebédelünk egy hangulatos étteremben majd visszafelé megnézzük az úszó kerteket.  Ha belefér időnkbe még egy sztúpa együttest is beiktatunk naplemente előtt.  Estére visszatérünk szállásunkra, s kipihenjük egy sör kíséretében a nap fáradalmait.

Alvás egy Hostelben.

6. nap               Inle-tó, Kalaw

Mai nap még sétálunk a faluban és a tó környékén, majd délután busszal elindulunk Kalaw városkájába. A település szintén a hegyek között fekszik, a brit uralkodó réteg kedvelt üdülőhelye volt a kellemes hegyi klímájának köszönhetően.  A városkában vannak buddhista sztúpák, keresztény templomok és egy kis barlang is, mely vallási célokat szolgál,  amit közösen megnézünk.

Alvás egy Hostelben.

Szentélyként tisztelt barlag, Kalaw

Szentélyként tisztelt barlag, Kalaw

 7. nap      Kalaw, kirándulás

A mai nap könnyű, fél napos kirándulást teszünk a környéken. Ismerkedünk a helybéli kedves emberekkel, s megismerkedünk mindennapi falusi életükkel. Láthatjuk, amint végzik a betakarítást, cséplést, termények válogatását, láthatjuk érdekes építkezési szokásaikat illetve helyi ételeket fogyasztunk, s csemegeként kipróbálhatjuk a snacknek készített sült rovarokat is. Egy kilátópontról pedig szépen belátjuk a környéket. Este visszatérünk a szálláshelyünkre, s egy sör kíséretében élvezzük a csillagos égboltot és a kellemes klímát.

Alvás egy Hostelben.

A kirándulás nem megerőltető, Kalaw

A kirándulás nem megerőltető, Kalaw

 

8. nap          Kalaw,  Bagan

Ma hajnalban elindulunk egy hosszú buszúttal Bagan fele. Útközben szerpentineken megyünk le az alföldre, majd Popa hegy mellett elhaladva érünk délutánra Baganba.   Bagan a világ legnagyobb buddhista emlékmű területe, leginkább a kambodzsai Angkor Wat-hoz hasonlítható, de a turisták még nem fedezték fel annyira. A 9-13 századi Bagan királyság központja volt, mely egyesítette a környező területeket, s megalkotta a modern Burma alapjait. Elfoglaljuk szállásunkat, s élvezzük a városkában, hogy sok szolgáltatás és étterem áll rendelkezésünkre, de újra füllesztő meleg éjszakáknak nézünk elébe. Közösen megtervezzük, hogyan látogassuk meg a romvárost: kerékpárral, elektromos biciklivel, kisbusszal vagy igény esetén szekérrel járhatjuk be.

Alvás egy Hostelben.

Hatalmas terület teleszorva Sztúpákkal, Bagan

Hatalmas terület teleszorva Sztúpákkal, Bagan

9. nap      Bagan archeológiai terület

Mai nap Bagant látogatjuk meg, mely a kulturális világörökség része. A terület a fénykorát a 11-14. sz.-ban élte, melyet Közép-Ázsiához hasonlóan a mongolok tettek tönkre. Ma kb. 3000 buddhista sztúpa található a területen, amit s utunk másik csúcspontja lesz. Az archeológiai területen eljutunk a Gawdawpalin templomához, mely korának legnagyobbika a maga 60 méteres magasságával, Thatbyinnyu temploma mely Bagan legmagasabb temploma a 12. századból, Mahabodhi paya a 13. századból, mely a Bodhgayai megvilágosodás templomának másolata, és még sok másikat ejtünk útba. Napnyugtázni pedig a Dhammayangyi Pahto-hoz megyünk, s a sokszáz sztúpa sziluettjében gyönyörködhetünk közösen. Felejthetetlen pillanatok. Találkozunk árusokkal a sztúpák közelében, s itt gyakorólhatjuk alku képességeinket, hogy jó áron juthassunk ajándékokhoz, kézműves termékekhez.  Este jóleső fáradtsággal érkezünk vissza szállásunkra, ahol elköltjük vacsoránkat.

Alvás egy Hostelben

Díszítésekben és aranyozásban sincs hiány, Bagan

Díszítésekben és aranyozásban sincs hiány, Bagan

10. nap           Bagan archeológiai terület

A mai szabadnapunkon a romterület távolabbi pontjaira látogathatunk el. A korán kelők akár a napfelkeltében is gyönyörködhetnek, sőt hőlégballonos túrára is benevezhetnek. Ma szabadon kószálhatunk, biciklizhetünk kedvünkre, de több nap sem lenne elég, hogy bejárjuk az egész területet, de egy kis ízelítőt kapunk Burma hajdan volt aranykoráról. Vásárolgathatunk a

Némelyik templom belülről is gazdagon festett, Bagan

Némelyik templom belülről is gazdagon festett, Bagan

homokfestmények, fafaragások sokaságában.  Este, pedig egy másik templom tetejéről csodáljuk meg a naplementét.

Alvás egy Hostelben.

11. nap              Bagan,  Mandalay

Átbuszozunk Mandalayba, láthatjuk a mellettünk látható falvak életét, s kicsit korábban érkezünk. Délután elfoglaljuk a szállásunkat, majd közösen elmegyünk sétálni a piacon, majd megvacsorázunk ebben a nyüzsgő érdekes nagyvárosban. Este akiknek még van energiája azokkal elmegyünk fakultatívan egy tradicionális zenei előadásra, ahol gamelánszerű hangszerekre táncolnak az előadók.

Alvás egy Hostelben.

Rengeteg épített emlékkel találkozunk Mandalayban

Rengeteg épített emlékkel találkozunk Mandalayban

12. nap         Mandalay városnézés,  Mingun hajókirándulás

Reggel hajókirándulás keretében felhajózunk az ország legjelentősebb vizi közlekedési útján, az Irrawady folyón és felkeressük Mingun ősi települését, ahol a világ legnagyobb, de egyben befejezetlen sztúpája is található. Fantasztikus látvány a folyóról megpillantani. A sztúpától nem messze található a világ második legnagyobb máig is megszólaltatható harangja. Pár óra nézelődés után ismét hajóval térünk vissza Mandalayba, ahol a Királyi Palotát nézzük meg. A palotához tartozik egy őrtorony, ahonnan remek kilátásban lesz részünk. Innen a tradicionális fafaragású, teakfából készült Arany Pagodába (Shwenandaw Kyaung) megyünk. Majd elsétálunk a közeli Királyi Erény (Kuthodaw paya) pagodához. Az udvarban 729 márványtáblára vésve látható a buddhisták szent könyve, a Tripitaka, melyet a világ legnagyobb könyvének tartanak. Este egy étteremben elevenítjük fel a mai nap eseményeit, majd elmehetünk fakultatívan egy bábelőadásra.

Mingun, a világ legnagyobb sztúpája, Mandalay

Mingun, a világ legnagyobb sztúpája, Mandalay

Alvás egy Hostelben.

13. nap               Mandalay,  Amarapura, Sagaing,  

A mai napon tuktuk-kal (helyi motoros taxival) elmegyünk az U Bein híres teakfa hídjához, mely egy tavat hidal át. A hidat 1783-ban építették, a korábbi király teakfa palotájának anyagából. A híd két falut köt össze, mely több mint egy km hosszú és ez a leghosszabb fennmaradt teakfa híd a világon. Meglátogatunk egy élettel teli buddhista kolostort is a közelben. Utána 2 lehetőség van: 1. Sagaing-ba megyünk, ahol fellépcsőzünk egy hegy tetején levő kolostorhoz, s nézhetjük az alattunk elterülő város panorámáját. 2. Inwa felé egy teakfa lábakra épített kolostorhoz (Bagaya Kyaung) megyünk, majd a Győzelem pagodájához (Aungmye Bonzan). 3.  Visszamegyünk a városba, a yade piacra, majd onnan a városi piacra, ahol még barangolunk a piaci forgatagban, s évszázadokkal ezelőtti életforma elevenedik meg előttünk. Megejtjük utolsó vásárlásainkat is. Este fakultatívan elmehetünk egy másik tradicionális zenei előadásra is ahonnan biciklis riksával érünk vissza szállásunkra megpihentetni lábainkat a hosszú nap után.

Csada, hogy még ma is áll a fahíd, Mandalay

Csada, hogy még ma is áll a fahíd, Mandalay

Szerzetesek hajnalonként ételt koldulnak

Szerzetesek hajnalonként ételt koldulnak

Alvás egy Hostelben

 

14. nap         Mandalay városnézés. Bangkok

Ma hajnalban még repülő transzferünk előtt  felmehetünk a Mandalay-hegyre, mely 230 méter magas, s 1729 lépcsőn kell felmenni a reggeli órákban, amikor még nincsen meleg. Innen tökéletes panoráma tárul elénk.  Majd ki a reptéri buszhoz, s elbúcsúzunk Burmától és visszarepülünk Bangkokba, ami egy sokszínű világváros, ahol a hagyomány és a modern nagyvárosi lét összekapcsolódik. Délután érkezünk Bangkokba.

Esténként kulturális programok várnak

Esténként kulturális programok várnak

Alvás egy Hostelben

15. nap               Bangkok

Bangkok, úszó piac

Bangkok, úszó piac

Ma az első célpontunk a Királyi Palota, mely gyalog is megközelíthető a szállásunkról. A királyság történetéről és építészeti nóvumairól tanúskodik a palota együttes.  Innen sétálunk a legrégebbi templom-együtteshez a Wat Pho-hoz, melyben megcsodálhatjuk a gigantikus Fekvő Buddha szobrot. Délután átkompozunk a Hajnal templomához, felmászhatunk a Wat Arun-nak a tetejére, melyből lenyűgöző kilátás tárul elénk a városra. Késő délutánra sétálunk egy kicsit a hiper modern cityben, a modern kereskedelmi negyedben, hatalmas felhőkarcolók árnyékában, emeletes autópályák mellett. Este pedig a színes, híres-hírhedt, nyüzsgő, szórakozó negyedben töltjük időnket.

16. nap              Bangkok – Budapest / Phuket aki hosszabbít

A bőség városa Bangkok

A bőség városa Bangkok

illetve akik a hosszabbítást választják  Bangkok – Phuket

Ma véget ér az alapprogramunk. Akik hazautaznak, azoknak transzfer a repülőtérre.

Akik részt kívánnak venni a következő heti színes, különleges programunkon, azoknak is transzfer a reptérre, és irány a tenger.

Hosszabbítási lehetőség:  Thaiföld szigetvilága

17. nap              Phuket régió, szigetek 

Irány a tenger, Phuket

Irány a tenger, Phuket

Hosszabbítási lehetőségért klikkelj ide: utazunk a Thai szigetvilágba és a nemzeti parkjaiba.

Fényképek kedvcsinálónak,

klikk ide:

Amennyiben érdekel az út, akkor

szándékodat jelezzed felém itt,

s én megírom a részleteket, tudnivalókat.

Ez egy nonprofitra törekvő út.

6 hozzászólás “Burma (Myanmar) körutazás”

 1. Kolthay Sándor szerint:

  Szia Gabor ,

  A Burmai alap programra kaphatnek arkalkulaciot .

  Koszonom: sandor

 2. Györgyi szerint:

  Szia Gabor ,

  Nemtudom megkaptad e az első emailt, ezért mégegyszer elküldöm A 2018. januári Burmai alap programra kaphatnék árkalkulációt .

 3. Györgyi szerint:

  Szia Gabor ,

  A 2018. januári Burmai alap programra kaphatnék árkalkulációt .

 4. dessewffy peter pal szerint:

  szia. én dec 3 án indulok BKK.ba onnan burmába lehet egybeesik az utunk? Igaz nekem kicsit több időm lesz ott. Esetleg beszélhetünk?

 5. Linda szerint:

  Szia Gabor ,

  A Burmai alap programra kaphatnek arkalkulaciot .

  Koszonom , Linda

 6. Marcsi szerint:

  Szia Gábor,
  Ha lesz az alap programra egy kb árkalkuláció és egyéb részletek, szivesen venném, ha elküldenéd. Köszönöm

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies