Pakisztán, hegyek

By , 2014. január 8. szerda 10:01

Egyik legcsodálatosabb hegyekben bővelkedő, eleddig kevesek által felfedezett ország Pakisztán. Én 3 hónapot töltöttem ott, életem egyik legmeghatározóbb emléke volt, s egyben legnagyobb fizikai kihívásokat tartogatta. Javarészt 4-5 ezres hegyekben trekkingeltem, a legmagasabb csúcs 5400 méter volt. Hatalmas folyókon, gleccsereken kellett átkelni, s elképesztőenmeredek hegyeken mentem napokat felfele..

Pakisztán, Passu, Karakoram Highway

Passu, függőhíd, Karakoram Highway, Pakisztán,

Fantasztikus hegymenet után Rupál környékén haladtam felfele a 4400 méteren levő tóig. Az alattam levő gleccseren átkelni, kb. 2 óra volt.. s az egész túrát guide és porter nélkül csináltam végig. Hátamon az összes élelmem.

Rush lake area, Pakistan

Rush lake area, Pakistan, 30 km gleccser alattam 

Köröttem gyönyörű 7 ezeres havas csúcsok. Nappal pokoli meleg, éjszaka mínuszok tették nehézzé a szandálos mászásomat az 5400-as csúcsig.

Rush lake, pakisztán - elértem az 5400-as csúcsot

Rush lake, pakisztán – elértem az 5400-as csúcsot

Itt pedig láthatod a Gilgit és a Rupal környéki hegyekben készűlt képeket a fotógalériára klikkelve.:

2 hozzászólás “Pakisztán, hegyek”

 1. vandorboy szerint:

  Szia, neked nem Pak. lesz macera, ők tavaly óta újra adnak ki turista vízumot, hanem az India-Burma határ. De ha a karakurumon kashgar fele(Kina) át tudsz menni, akkor tavalytól a kinai-burma határ nyitva, vagy Kina – thai határ már oké lesz. Utazós blogokon vannak updated infok.. Sok sikert. GAbor
  pakisztanban a swat völgy ami nem barátságos, de fent a hegyekben csodálatos, 2.5 hónapot trekkingeltem, fantasztikus..
  de majd figyelj az évszakokra, irán pld. novemberben már havazik..
  GAbor

 2. Etele szerint:

  Szia!

  En szeptembertol tervezek Budapestol Malaysiaig stoppolni.
  Pakisztanbam milyen a stoppolas? En azt olvastam, hogy miutan a atleped az irani-pakisztani hatart, rendori kiserettel visznek tovabb Quetta-ig es onnan feltesznek egy vonatra Lahore-ba.
  Mennyire van lehetoseg szabad utazasra? Sok remtortenetet hallani Pakisztanrol, melyek azok a helyek amiket erdemes elkerulni?

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies