Oman, Wahiba sands camel

Oman utazás programja

Omán – A kellemes meglepetés

Minden télen dec vége felé és február indulunk.

Ehhez szoktam csatolni a Szaud-Arábia programot.

Természet, kultúra és arab vendégszeretet felsőfokon.

Amennyiben érdekel az út, akkor, szándékodat jelezzed felém itt, ha a program érdekel, akkor olvass tovább:

omán, szabadon a természetben
omán, szabadon a természetben

Omán egy felfedésre váró rejtett kincs, utána pedig pozitív meglepetés minden utazó számára.  Különleges programunk során bérelt járművünkkel és egy tapasztalt utazó segítségével, aki egyik legelső volt aki a térségbe vitt csoportokat. Egy olyan egzotikus öböl-országba kalauzolunk el titeket, ahol fejlett az infrastruktúra, magas a szolgáltatások színvonala.

Omán természeti látványosságok
Omán természeti látványosságok

Egyszersmind a legbiztonságosabb nyugatbarát iszlám ország, amely a legjobb terep arra, hogy megismerjük az arab kultúrát. 

Ománba természeti látványosságai miatt látogatunk el elsősorban. Kis területen nagy változatosságot tapasztalunk: a koralldús azúrkék tengertől a sivatagi dűnéken át a 3000 m-es lenyűgöző hegyekig, kilométermély kanyonokig. Legtöbbje pár órás kirándulással bejárható. A látványosságok relatíve közel találhatóak egymáshoz, s csak 1500 km-t fogunk autózni. 

Omán arcai,
Omán arcai,

Közben sok kisebb kirándulást teszünk a hegyekben-kanyonokban: látjuk a sivatagi dűnék közt lenyugvó napot, és a tengerben is úszkálhatunk majd a téli nyárban.

Körutazásunk során megismerkedünk az Arab-félsziget élővilágával, és igazán különleges élményben lesz részünk, lévén ezen időszakban láthatjuk a hatalmas tengeri teknősök tojásrakását, kis szerencsével pedig a kikelő teknőcöket is megpillantjuk.

Kulturálisan is izgalmas a régió, hisz a világ egyik legbarátságosabb és hamisítatlan arab világában merülhetünk el,

Oman épített örökségei
Oman épített örökségei

ahol a modernitás árnyékában még élnek a törzsi tradíciók – öltözködésben, étkezésben, vallásban egyaránt.

Meglátogatunk Unesco listán szereplő történelmi várakat, romvárosokat, vályogtégla-falvakat, a világ 3. legnagyobb mecsetjét, de programunk részét képezi az évszázadok óta változatlan tradicionális állatvásár, ahol a helyiek a hagyományos öltözetükben jelennek meg, de Muscatban a hajnali halpiacon is megfordulunk. 

Utazásunk során bepillantást nyerünk a falusi emberek életébe, a sivatagi beduin törzsek mindennapjaiba.

Omán Sultan Qabos mecset
Omán Sultan Qabos mecset

 A tengerparton pedig követhetjük a hagyományos vitorláshajó-építő műhelyben zajló munkálatokat.

Ha szerencsénk van, belefutunk egy tradicionális teveversenybe is, alkudozhatunk a bazárban különleges keleti ajándékokra – és már ennyi is elég ahhoz, hogy érezzük: egy érdekes világba csöppenünk, ha befizetünk erre az útra, melyet igazán kár lenne kihagyni.  S ha ráadást szeretnétek, akkor lesz Musandam hosszabbítás is. Előtte vagy utána pedig Dubai-Abu Dhabi kiegészítést szoktam ha van rá igény.

 1. nap Repülés Budapest – Dubaj – Omán
Muscat halpiaca
Muscat halpiaca

Menetrendszerinti repülővel indulás Budapestről Dubai fele, ahonnan repülővel tovább Omán fővárosa Muscat felé.  Határátlépés, vízum intézés, járművünk felvétele.

 1. nap Muscat városnézés,

Érkezés Muscatba kora hajnal. A járművünkkel a városba tartva elnézünk a hajnali halpiacra, ami már 9h-kor bezár. 

Ezt követően 10h-kor a főváros legszebb építészeti emlékét a Szultán Qaabos Mecsetet nézzük meg.

Muscat bazár
Muscat bazár

 A mindenki által tisztelt, s a nem korrupt királyról elnevezett Nagy Mecset 20 ezer férőhelyes, ezzel a világ egyik legnagyobb mecsetje, 100 méter magas minarettel, benne egy 60×70 méteres kézi perzsaszőnyeg, mely a világon a második legnagyobb egybefüggő kézimunka. Fantasztikus belterek, eklektikus díszítések, séta az iszlám díszítőművészet évszázadaiban, órákat lehet bolyongani és gyönyörködni itt. Férfiaknak hosszú nadrág, nőknek hosszú szoknya és kendő szükséges, s a látogatási idő elég limitált.

Ezután szállásunkon lepihenünk, amit megérdemlünk egy ilyen hosszú út után.

Omán tengerpartjai
Omán tengerpartjai

Elsajátítjuk a sziesztázást, ahogy az Ománban szokás a nagy meleg miatt, mialatt minden zárva tart a városban. Kipihenjük az éjszakai repülő út fáradalmait. Legközelebb csak délután indul be az élet az Öböl-országokban, így Muscat óvárosának megtekintése is ekkor lesz programunkban.

A tengerparti sétány, a szultán palotája, kilátópontok a városra, majd napnyugta után a bazár nyüzsgése nyújt nézelődésre lehetőséget késő estig. 

A nap zárásaként a város egy kellemes éttermében költjük el vacsoránkat és tartjuk meg ismerkedési estünket.

Sur halászok , Omán
Sur halászok , Omán

Alvás Muscatban egy szállóban

 1. nap                     Muscat, Wadi Shab,  Teknőspart

Kora reggel indulunk Muscatból saját járművünkkel a tengerpart mentén Dél felé. A főúton a tenger mellett egy hatalmas víznyelő lesz első állomásunk a kopár kősivatagban.

Muscat környéke, Yiti beach
Muscat környéke, Yiti beach

Útközben megállunk egy szép tengerparti szakaszon fürdőzni egy kicsit, hogy feltöltődjünk energiával az európai tél váltásaképp. Ebéd után a csodálatos Wadi Shab kanyonhoz megyünk, ahol 3-4 órás könnyű, bárki által megtehető túra keretében bejárjuk ezt a szép, folyó vájta természeti képződményt. Lehet kirándulni, úszkálni, ugrálni, napozni a víz által simára csiszolt kőképződmények között. Innen Sur kikötővárosa felé megyünk, ahol sétálunk egy kicsit, benézünk az egyik várba, vacsorázunk.

Wadi Shaab, Oman
Wadi Shaab, Oman

Utána egyenest lemegyünk Rass el Jinz-ig, a híres és védett teknősparthoz, hogy különleges kalandban legyen részünk.  Kevés élőhely maradt, ahol háborítatlanul tudják letenni tojásaikat ezek a hatalmas ősi vizi lények. Egy helyi természetvédő által vezetett túra keretében megláthatjuk, ahogy a hatalmas tengeri teknősök este kimásznak a fövenyre, megkeresendő a megfelelő tojásrakó helyet, s részesei lehetünk ennek a ritka csodának. Fantasztikus élmény ez mindenkinek, aki kedveli az egzotikus állatokat. Kis szerencsével láthatunk éppen kikelő piciny teknősöket is futni a tenger felé. 

Alvás a közelben egy szállodában.

Sur, teknős part, Omán
Sur, teknős part,
 1. nap Sur, Wadi Bani Khalid

Reggel opció lehet egy fakultatív motorcsónakozás a delfinek és teknősök nyomában.

Dél körül indulunk tovább, majd kis sétát teszünk Sur belvárosában, a piacon vehetünk gyümölcsöt a sivatagi kiruccanásunkhoz, napközben pedig megismerkedünk a történelmi városkával. Szépen helyreállított erődöt csodálhatunk meg – az Arab-tenger felől érkező támadásoktól óvták a várost, illetve innét felügyelték a kereskedelmi hajóutakat. A festői tengerpart és a korzó, illetve egy évezredes hagyományokra épülő vitorláshajó-készítő műhely is programunk része, ahol épülés közben láthatjuk a hatalmas fahajókat. (Belépő 1 Rial)

Oman, Sur fort,
Oman, Sur fort,

Innen a híres Wadi Bani Khalid kanyonjához érkezünk jeepünkkel, amely egy kis oázis közelében található elrejtve, ahol sziklák közé beékelődött természetes víztározó mellett költjük el ebédünket. Innét teszünk egy kis 1 órás kirándulást, hogy megcsodáljuk a meredek természeti képződményt, melynek alján egy piciny meleg-vizes barlang is található. Lámpa ajánlott. Akik nem akarják ezt felfedezni, azok addig napozhatnak és megmártózhatnak ebben a festői környezetben. (Amennyiben hajókázunk reggel, úgy ez a program másnap délelőttre kerül át.)

A barlangi hőforrás táplálta medencékben, ahol márnák csipegetik elhasznált bőrt a lábunkról,

Wadi_Bani_Khalid
Wadi_Bani_Khalid

amint az európai szépészeti szalonokban is egyre népszerűbb, de itt természeti körülmények között élvezhetjük.

Alvás Al Kamil közelében egy szállóban.

 1. 5. nap Wahiba dűnéi és a sivatag

Reggeli után elindulunk jeepünkkel a Szaúd-Arábia felé terjeszkedő végtelen homoksivatagba, amelyet a ’nagy ürességnek’, avagy ’lakatlan negyednek’ neveznek a helyiek. Itt nem csupán a természet színes dűne szépségeivel szembesülhetünk, hanem láthatjuk hogyan élnek a helyiek ennyire mostoha körülmények között.

Omán - Wahiba Dunes
Omán – Wahiba Dunes

Útközben még egy kisebb beduin táborhoz elkanyarodunk, ahol beöltözhetünk a helyiek népi öltözetébe. Tevegelés és quad bike bérlése is lehetséges, igény esetén.  

 Beduin táborunk 22 km mélyen van a sivatagban, ahova bejáratott dűlőutakon jutunk el, körös-körül dűnékkel határoltan.  Megállunk kocsinkkal, egy órát sétálunk a dűnék közt, s elcsodálkozhatunk, hogy – neve ellenére, nagy üresség – mennyi élet lakozik a homokban. Homokozás, bukfenc, szaltó, dűnemászó verseny.

Wahiba_Sands teve verseny
Wahiba_Sands teve verseny

A természetfotósok legnagyobb örömére nyári napnak alkonyulatánál vörösbe borul az eleddig sárga sivatag, melyet megörökíthetnek. Naplementét egy dűnehátról csodáljuk meg és eme felejthetetlen emlékkel zárjuk a napunkat. Este a szálláson vizipipázunk, ahol kulturális program is szokott lenni hétvégéken vagy nagyobb csoport érkezésekor. A helyi zenészek tartanak programot, illetve lesz büfé piknik.  Éjfél körül elnyugszik táborunk, s a végtelen számú csillagokat nézve merenghetünk az örökkévalóságon.

Alvás a sivatagban egy táborban bungalókban.

Sivatagi éj, Oman
Sivatagi éj, Oman
 1. nap Wahiba dűnéi, Nizwa

A csapat korán kelő részével egy tetszés szerinti dűnére kapaszkodunk fel, hogy együtt köszöntsük a napfelkeltét a sivatagban. Ez kiváló alkalom arra fotósainknak, hogy megörökítsük a fodrokat és hullámokat, melyek a reggeli surlófényben adják csak ki igazi formájukat, mélységüket. A séta során megismerkedünk a növényvilággal, láthatunk rovarokat és kisebb gyíkokat is – melyek csak akkor látszanak, ha gyalog vagyunk, s közelről vesszük szemügyre.

Beöltöztünk törzsi embereknek Omán
Beöltöztünk törzsi embereknek Omán

Felejthetetlen élmény az is, amint a reggeli hideg átvált 1-2 óra alatt forró napsütéssé. Itt lehet dűnézni a kocsival, vagy Quadot bérelni. Dél körül lassan búcsút is veszünk a sivatagtól, hogy egy újabb arcát ismerhessük meg Ománnak. 

Irány a hegyi régió. Elindulunk Nizwa felé, mely kb. 4h. utazás kősivatagon és dombságok között. Elfoglaljuk szállásunkat, pihenés, piac, korzózás.

Alvás Nizwában egy hotelben

 1. nap Nizwa állat piac, erőd, Wadi Tanuf,  Bahla
 2.  

Kora reggel Nizwába megnézzük az állatvásárt,

Oman, Nizwa fort
Oman, Nizwa fort

mely kulturális fénypontja lesz Ománi felfedezőutunknak. Érdekes és egyedi szokás, ahogy az eladók járnak körbe-körbe négylábú portékájukkal, s a nézők közül lépnek ki a vásárlók, hogy megkötessék az üzlet.

A piac többi részén mézet, gyümölcsöket, helyi édességeket, magvakat, fűszereket, no meg a bazár másik oldalán turistaajándékokat is árulnak. 

Utána Nizwa erődjét látogatjuk meg, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra,

Nizwa állatpiac, Omán
Nizwa állatpiac, Omán

 illetve az azt körülvevő oázisra. Érdekes a helyi etnográfiai múzeum, ahol tematikus kiállításokon ismerkedünk meg a falaj nevezetű öntözőrendszerek működésével, többet is megtudhatunk a helyi mezőgazdaságról, öltözködésük szimbolikájáról, szokásaikról.

Az UNESCO védettséget élvező Bahla váránál is megállunk egy fotózás erejéig, majd piacán körülnézünk kicsit.

Megebédelünk, majd pedig a csoport kalandot kereső részével fakultatív programként elindulunk egyik kedvenc helyemre,

a Wadi Tanuf kanyonjához Nizwa közelében.

Wadi Tanuf, Omán
Wadi Tanuf, Omán

Előtte egy történelmi romfalut is megnézünk. Ehhez a látványos vizes szoroshoz kevesen mennek el. A patakmederben köves, hordalékos talajon haladunk, néha egy egy nagyobb kőre is fel kell kapaszkodni, és évszaktól függően vízben gázolunk pár száz métert, hogy a kaland része is meglegyen. A szépen csiszolt kanyonfal, nagyszerű fotótéma, s kb. 3-4 órát töltünk ezzel a kirándulással.

Este indulunk vissza a járművünkhöz majd a szállásunkra.

Alvás ismét Nizwában.

 1. nap Wadi Ghul, Jebel Shams
Oman Grand kanyonja
Oman Grand kanyonja

Ez a nap teljesen a természeté. Korán reggel elindulunk, hogy teljesítsük mindkét programunkat. Első célpontunk Arábia Grand Kanyonja (Wadi Ghul), mely jeepes völgytúránk egy kis oázisfalutól indul, s 7 km-en keresztül fantasztikus kalandon veszünk részt, ahol 1000 méteres függőleges, néhol színes sziklafalak ölelik körbe a folyóvölgyet. Amíg tudunk, bemegyünk jeepünkkel, majd kis teszünk egy kis sétát a kanyon végében. A kanyon hihetetlenül látványos kezdése a napnak a még kellemes hűvös időben.

Nizwa_Jabal_Shams
Nizwa_Jabal_Shams

Délután pedig elindulunk járművünkkel a Nyugat-Hajar-hegységbe, a Jebel Shams hegy 3500 méteres csúcsának közelébe, amely karnyújtásnyira van tőlünk, s Omán legmagasabb csúcsa.  Útközben megállunk a 2500 méteren található kilátópontokon, egy fél órát sétálunk a peremnél, piknikezünk is. Innét fantasztikus kilátásunk lesz az alant kanyargó kanyonokra, élvezhetjük a frissítően hűs levegőt, a visszhangokat és a végtelen mélységbe pillantást, melye fényképezőink lencséi után kiáltanak. 

Innen indulunk tovább a Balcony walk-nak nevezett mesés kirándulásra a kanyon legtetején.

Oman, Wadi Ghul Grand Kanyon
Oman, Wadi Ghul Grand Kanyon

Aki inkább a faluban marad, az a környéken sétálhat addig. A többiekkel pedig a kis helyi faluból indulva vágunk neki a 3-4 órás könnyű kirándulásnak 2400 méteren haladva, végig szintben, a kanyon peremén egy ösvényen. Itt Omán Grand Kanyonja, a lélegzetelállító Wadi an Nakhar kilométeres mélységei fekszenek lábunk előtt, amely végig alattunk kanyarog. Fantasztikus és emlékezetes látvány.

Úticélunk egy elhagyatott romfalu, ahol nemrégiben még pásztorok éltek.

Misfat elhagyatott faluja, Omán
Misfat elhagyatott faluja, Omán

Fölötte pedig egy költői szépségű helyen elterülő, kis vízeséssel színesített tengerszemet fedezhetünk fel. Visszhang-verődést folyamatosan tapasztalhatunk az egyenes sziklafalaknak köszönhetően, így készítsük fel torkunkat is a felejthetetlen impresszió előidézésére. Kellemesen elfáradva, élményekkel telve indulunk vissza napnyugta körül a szállásunkra.

Alvás Nizwaban

 1. nap Al Hoota barlang, Al Hamra, Misfat. Muscat

Reggel Felmegyünk az Al Hoota barlanghoz (barlangi tó, cseppkövek), mely a világ egyik legnagyobb vizes barlangrendszere.  

Misfat, Omán, elhagyatott vályog falu
Al Hamra, Omán, elhagyatott vályog falu

Azután elautózunk Al Hamra elhagyatott óvárosba, még sétálunk a romvároskában, ahol láthatjuk a mára elfeledett vályogtégla építészetet. Kis séta keretében többszintes, szépen dekorált, ízléses sárházakat, faragott kapukat fotózhatunk.

A helytörténeti, etnográfiai múzeumban pedig megismerkedhetünk a helyi hagyományokkal és történelmükkel. Kávét főznek, búzát őrőlnek, kovácsolnak, ahogy ezt tették évezredekkel korábban is.

Ezután egy kanyon melletti,

Omán falvak
Omán falvak

 ma is élő, tradicionálisan sikátoros kialakítású piciny faluba látogatunk el (Misfat), ahol még láthatjuk, hogyan éltek, művelték kis parcelláikat a kanyon mentén, illetve Ománban hogyan építették ki régen életben maradásuk kulcsát – a falaj nevezetű öntözőrendszereket. Ez egy órás séta lesz, lélegzetelállítóan szép és kellemes környezetben.

Innen indulunk tovább Muscat felé, ahol megalszunk a szállodánkban.

Alvás Muscatban

Omán hagyományai nincsenek elfelejtve
Omán hagyományai nincsenek elfelejtve

10. nap          Hazautazás / Dubai városnézés, Deira,  Burj Khalifa

Hajnalban hazarepül aki a rövid programra jött. A többiekkel pedig kezdődik a Dubaj programunk. (ez lehet az Omán utunk előtt is) Ide gyakran a Musandam programot teszem kiegészítésnek.

A kora reggeli menetrendszerinti busszal 6 órát buszozunk Dubajig. Ott elfoglaljuk szállásunkat

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) egy olajban gazdag öböl állam az Arab-félsziget csücskében. 

Dubai Emiratusok, óváros
Dubai Emiratusok, óváros

Egy kis halászfaluból nőtte ki magát az olaj felfedezése óta. A ragyogó, felhőkarcolókkal teli metropolis korábban az “arany városa” nevet kapta, de ma már a legek városaként is említik és a város az innováció, dizájn városaként is felfogható hatalmas növekedése, építményei okán. Az arab világ legnépszerűbb nyaralóhelye, a csillogás és a stabilitás városa, a vásárlás Mekkája.

A kocsit egyik metró állomás közelében hagyjuk, s tömeg közlekedve indulunk a belváros fele, hogy elkerüljük az órákig tartó dugóban veszteglést.

Dubai piac
Dubai piac

Először Bur Dubait, azaz Dubai óvárosát járjuk körbe, a Deira Fűszer piac és végül az Arany souk (bazár) forgatagában veszünk részt. Dubai kikötőnél vízitaxival (Abras) átkelünk a Creek folyón.

Ha marad időnk folytatjuk felfedező utunkat az óvárosi Bastakyia negyeddel, ahol az Al-Fahidi erőd, a Dubai Múzeum, a Heritage (műemléki) Ház és egy uralkodói palota is található. Ebédelünk a folyóparton, majd délután a magasan futó metróból csodáljuk meg az új negyedek mesés felhőkarcolóit.  Fantasztikus élmény a vezető nélküli metró elejéből nézni a tovasikló épületeket.

Dubai presztizsberuházások
Dubai presztizsberuházások

A Dubaj Mall lesz következő állomásunk, amely a világ egyik legmagasabb tornya, a Burj Khalifa mellett épült. A Mallban van egy hatalmas tengeri akvárium, órákat lehet szemlélni a színes nagy halakat, rájákat, mint úsznak a 3 emeletnyi akváriumban. A Burj Khalifa tövében van a világ egyik legszebb zenélő szökőkútja, ami napnyugta után kezdi el a showt. A 829 méter magas Burj Khalifa torony egyik kilátópontjára is fel lehet menni, kár lenne kihagyni a szédítő panorámát, alattunk a szökőkút parádé, és a ’eltörpülő’ 50 emeletes építmények. (Hetekkel  előre kell lefoglalni az időpontot, mert mindig tele van!

Dubai mall, akvárium
Dubai mall, akvárium

Kb.40 – 150 USD/fő, időtől és szinttől függően). Ezt követően szétnézünk a Dubai Mall-ban, a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában. Sétálgatunk, nézelődünk, ámulunk, hisz tele van különleges éttermekkel, és boltokkal, ahol a világ összes nagy márkája képviselve van. Késő délutánig barangolunk, majd transzfer a reptérre.

 1. nap Abu Dhabi városnézés
Dubaj metrózás
Dubaj metrózás

Ma bérelt kocsinkkal kora reggel a dugó előtt elindulunk, hogy megnézzük Abu Dhabit, a leggazdagabb Emirátus. Itt lakik az uralkodói család, s ez a leggazdagabb Emírség, hiszen ők rendelkeznek csak jelentős olajkinccsel. Dubajt ellenpontozva Abu Dhabi egyre inkább a kulturális élet központjává akar válni, ezért építik a kulturális negyedet. A Párizzsal vetekedő Louvre Abu Dhabi és a Guggenheim Abu Dhabi szépművészeti múzeumok is példák erre. Bemegyünk a Zayed Nemzeti Museum-ba majd, ahol rövid történelmüket érthetjük meg, s utazásunk idején fog megnyílni insha Allah.

Abu Dhabi
Abu Dhabi

A mi prioritásunk a Sheikh Zayed Nagy Mecset, a világ 8. és az Emirátusok legnagyobb és legszentebb mecsete, csupa márványból, iszlám díszítőelemekkel. lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény, és a lelkes idegenvezetők mutatják be az épületet. Nagyon fotogén,  a világ egyik legszebb mecsetje.

Ezután az Emirates Palace mellett elautózunk, lefotózzuk Abu Dhabi első és egyedülálló luxusszállodáját, amely egy csupa márvány és gránit palota, 24 karátos színaranydíszítéssel. Ami a felvágás netovábbja, hogy az ATM aranyrögöket ad ki.

Emirátusok a tenger felöl
Emirátusok a tenger felöl

Utána elautózunk a Heritage Village-hez (hagyományos falu, skanzen),  klasszikus épületekkel és kiállítással, tevével és kellemes hangulattal. A Skanzenban megismerhetjük az arab világ olaj bumm előtti életét.  A közelben van a Marina Mall, hipermodern bevásárlóközpont, ahol a meleg elöl, behúzódunk a légkondicionált plázába, s ott lesz ebédelési lehetőség is. Utána elmehetünk a piacra, suveníreket vadászni és hűsölni kicsit. Búcsúzóul sétálunk az Abu Dhabi sétányon (Corniche).

Dubai felülről
Dubai felülről

Utána Dubajba visszamentet az autópálya elhalad Saadiyat szigetén keresztül, ahol építik a Louvre és a Guggenheim Múzeumot a kulturális negyed részeként.

Alvás Dubajban egy hotelben

 1. nap Dubaj városnézés, indulás Budapestre

Ma még sétálunk az óvárosban, és megnézzük azokat a dolgokat amiket nem tudtunk az első napi Dubaj városnézés során. Majd indulás Budapestre a menetrendszerinti járattal az esti órákban.

Ha a blogomba is beleolvasnál, hogy láthassad milyen klassz hely Omán, akkor ide klikkelj

Amennyiben érdekel az út, akkor

szándékodat jelezzed felém itt,

s én megírom a részleteket, tudnivalókat.

MKEH engedély szám: U-001491

Képgaléria böngészése itt alul.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

 1. Kedves Vándorboy!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ez az út kb mennyibe kerül, ill. mit tartalmaz az ár, és a szervezést ki végzi? Illetve még fontos kérdés, hogy milyen színvonalúak a szállások?
  Üdvözlettel:Bori

 2. Kedves Vandorboy!
  Csak ebben a megadott időpontban szervezel utat, vagy kint vagy folyamatosan Ománban, és tudsz segíteni programszervezésben?
  Március 13-14-én leszünk ott 8 éves gyerekkel. Wadi-s program, és esetleg sznorkelezés érdekelne.

  Köszönöm,
  ZSuzsa

 3. Kedves Vandorboy. Már megvan a repülőjegyünk Dubajba 2017. jan.31.-febr.14-re. Szívesen átmentünk volna egy hétre Ománba. Ha időben stb. nem jön össze, hogy Önnel utazzunk, van ötlete, hogy kivel és hogyan?

 4. Szia! Ománi utazással kapcsolatos információk érdekelnének.
  / program, költségek, /
  Köszönettel és üdvözlettel, Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*