Pápua /Raja Ampat szigete/ körutazás, hajózás

Pápua, Raja Ampat szigetek
Pápua, Raja Ampat szigetek

A Pápua körutunk után lehetne hosszabbítani Indonéz Pápuáknál.  Vagy Indonéz körutunk lezáró akkordja lehetne.

Ha csatlakoznál hozzánk és valóban érdekel ez az út,  akkor  itt jelezzed szándékodat.

 

Raja Ampat szigete – az utolsó paradicsom

  1. nap :  Sorong – Raja Ampat szigete

Akik a Nyugat Pápua hosszabbítást választják, azokkal ma elrepülünk Sorong városába. Utána kompindulástól függően megyünk Raja Ampat szigetére, ahol megkoronázzuk utunkat ezzel a földi paradicsommal. Elfoglaljuk a tengerparti szállásunkat, sétálunk kicsit a tengerparton, s felkészülünk a következő napjainkra.

  1. Raja-Ampat-Islands korallok
    Raja-Ampat-Islands korallok

    nap Raja Ampat

Raja Ampat egy tengeri nemzeti park, biodiverzitásáról híres, földi paradicsomként is emlegetik az útikönyvek. Ezek a szigetek még nincsenek annyira felkapva mint a Maldív szigetek, ezért még a nóvum öröme is megadatik. A szigetek körül több mint 1300 fajta hal él, s a világ korall fajainak 75% megtalálható itt. Akik szeretnek pipabúvárkodni, mélymerülni, vagy csak élvezni a trópusi környezetet, úszkálni a kristálytiszta meleg tengerben, mindenki megtalálja az elfoglaltságát.

Raja Ampat indonézia
Raja Ampat indonézia

3-4. nap  Raja Ampat szigete hajótúrák

A következő napokon snorkelező szigetjáró hajótúrákra megyünk. Karsztos szigetek a Wayag szigeteknél, denevérbarlang, paradicsommadár sziget, sziklarajzok, mangrove erdők, dzsungel túra, hogy csak párat említsek. A maradék időben pedig élvezzük a fantasztikus tengert a szállásunknál, az is felemelő. A víz alatti kamerát senki ne felejtse otthon!

Aki palack búvárkodni szeretne vagy hagyományos pápua technikával halászaton részt venni, azt kérjük külön jelezze, fakultatív programként megszervezzük.

  1. nap Sorong – Jakarta – Budapest

indonesia-mapA mai nap fájó szívvel hagyjuk el a paradicsomot, s indulunk vissza Waisai-ba a komphoz, majd 2 óra múlva Sorong kikötőjéhez érünk. Repülőnk indulása függvényében még körülnézünk a városban, vagy rögtön transzfer a reptérre. Átszállásokkal érkezünk vissza Budapestre.

About the author

The most traveled Hungarian

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Facebook Like Button for Dummies